Sport

Székesfehérváron készül a TF Budapest elleni párharcra a Szedeák

Székesfehérváron készül a TF Budapest elleni párharcra a Szedeák

2019. május 7., kedd
Székesfehérváron készül a TF Budapest elleni párharcra a Szedeák

Vendégként lép pályára a Naturtex-SZTE-Szedeák az Alba Fehérvár ellen kedd este. Ez az utolsó mérkőzés a férfi NB I A-csoportjának 2018/19-es kiírásában, melyet nem a TF Budapest ellen játszik a szegedi csapat.

Marko Boltics vezetésével hazai pályán sikerült verni a Szedeáknak a fehérváriakat áprilisban, a szerb irányító kilenc gólpasszával a csapat motorjaként funkcionált a találkozón. Azóta a TF Budapest otthonában 75–68-ra kaptak ki Juhosék, ám a hétvégén az Újszegedi Sportcsarnokban arattak 71–66-os győzelmet a Kaposvár ellen. Az áprilisi mérkőzésen az első félidőben sikerült elhúzni a fehérváriaktól, ám az egész mérkőzésen kifejezetten hatékonyan, 57 százalékkal dobtak a mezőnyből, azonban csak 45 százalékkal dobták a büntetőket. Fegyverténynek bizonyult az is, hogy 22 gólpasszt osztottak ki a szegediek, míg a fehérváriak csak 14-et. Legutóbb a Kaposvár ellen viszont csak 39 százalékkal dobtak mezőnyből a szegediek, de büntetőkben sikerült 73-ra feltornázni az eredményességet. Emellett az is számított, hogy a kaposváriak 15-ször adták el a labdát. A hazaiak legjobbja Juhos Levente volt 20 ponttal és hat lepattanóval. A mérkőzés után a Szedeák edzője, Andjelko Mandics azt nyilatkozta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége hivatalos honlapjának, hogy dobáshatékonyságban kell fejlődnie a csapatának. Kerpel-Fronius Gáspár, aki nemrégiben az U20-as csapat bajnoki címvédésekor a döntő legértékesebb játékosa lett pedig úgy vélte, nem játszottak jól, az üres helyzeteket pedig be kell dobni. Alekszandar Ponjavics 8 triplából egyet sem dobott be, összességében pedig 23 százalékos mezőnymutatóval zárta a mérkőzést, ám így is összeszedett 9 lepattanót, a büntetővonalról pedig hibátlanul dobta 6 kísérletét. A keddi mérkőzés előtt Juhos nyilatkozott a csapat hivatalos weboldalának. Az erőcsatár elmondta, hogy most már a play-out előtti felkészülés finisében vannak, ugyanis ez az utolsó mérkőzés, melyet nem a TF Budapest ellen játszanak. "Inkább a kulcsjátékosok próbálják magukat jobb formába hozni, de szerintem mindenki jól teljesített a Kaposvár ellen és lehet rájuk számítani" – beszélt arról, hogy kiknek nyílhat lehetőség játékra az Alba Fehérvár ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.