Székesfehérváron készül a TF Budapest elleni párharcra a Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vendégként lép pályára a Naturtex-SZTE-Szedeák az Alba Fehérvár ellen kedd este. Ez az utolsó mérkőzés a férfi NB I A-csoportjának 2018/19-es kiírásában, melyet nem a TF Budapest ellen játszik a szegedi csapat.

Marko Boltics vezetésével hazai pályán sikerült verni a Szedeáknak a fehérváriakat áprilisban, a szerb irányító kilenc gólpasszával a csapat motorjaként funkcionált a találkozón. Azóta a TF Budapest otthonában 75–68-ra kaptak ki Juhosék, ám a hétvégén az Újszegedi Sportcsarnokban arattak 71–66-os győzelmet a Kaposvár ellen.

Az áprilisi mérkőzésen az első félidőben sikerült elhúzni a fehérváriaktól, ám az egész mérkőzésen kifejezetten hatékonyan, 57 százalékkal dobtak a mezőnyből, azonban csak 45 százalékkal dobták a büntetőket. Fegyverténynek bizonyult az is, hogy 22 gólpasszt osztottak ki a szegediek, míg a fehérváriak csak 14-et.

Legutóbb a Kaposvár ellen viszont csak 39 százalékkal dobtak mezőnyből a szegediek, de büntetőkben sikerült 73-ra feltornázni az eredményességet. Emellett az is számított, hogy a kaposváriak 15-ször adták el a labdát. A hazaiak legjobbja Juhos Levente volt 20 ponttal és hat lepattanóval.

A mérkőzés után a Szedeák edzője, Andjelko Mandics azt nyilatkozta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége hivatalos honlapjának, hogy dobáshatékonyságban kell fejlődnie a csapatának. Kerpel-Fronius Gáspár, aki nemrégiben az U20-as csapat bajnoki címvédésekor a döntő legértékesebb játékosa lett pedig úgy vélte, nem játszottak jól, az üres helyzeteket pedig be kell dobni. Alekszandar Ponjavics 8 triplából egyet sem dobott be, összességében pedig 23 százalékos mezőnymutatóval zárta a mérkőzést, ám így is összeszedett 9 lepattanót, a büntetővonalról pedig hibátlanul dobta 6 kísérletét.

A keddi mérkőzés előtt Juhos nyilatkozott a csapat hivatalos weboldalának. Az erőcsatár elmondta, hogy most már a play-out előtti felkészülés finisében vannak, ugyanis ez az utolsó mérkőzés, melyet nem a TF Budapest ellen játszanak. “Inkább a kulcsjátékosok próbálják magukat jobb formába hozni, de szerintem mindenki jól teljesített a Kaposvár ellen és lehet rájuk számítani” – beszélt arról, hogy kiknek nyílhat lehetőség játékra az Alba Fehérvár ellen.

Előző sztori

Múltidéző 37. rész: Az Anna fürdő 123 éves története

Következő sztori

Öt migránsra leltek két szerb kamionban Röszkénél