//

Ruzsai és mindszenti diák lett a megye legjobb kerékpáros iskolása

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A helyi versenyek legjobbjai vehettek részt a Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjén. Mindszenti és ruzsai tanuló képviseli Csongrád megyét a nyíregyházi országos megmérettetésen – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A verseny célja a fiatalok biztonságos közlekedésre nevelése, illetve ezen ismereteik bővítése, továbbá olyan tudásanyag átadása volt, amely hasznukra lehet a mindennapokban. A felső tagozatos általános iskolás diákok versenyén KRESZ-elméleti és kerékpáros ügyességi versenyszámokban mérhették össze tudásukat a fiatalok.

A május 4-i megyei döntőn a lányoknál a legjobban Szabó Emma teljesített, aki a Mindszenti Általános Iskola tanulója. Második helyen Deme Rebeka Réka végzett, aki a Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskolából érkezett. Harmadik helyezett Seller Stefánia lett, a Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola diákja.

A fiúknál a Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola tanulója, Vadnay Tamás végzett az első helyen. Második Mucsi Gergő, a Mindszenti Általános Iskola diákja lett, harmadik pedig Kassai Dávid, a Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskolából.

Minden résztvevő kapott egy kerékpáros tornazsákot, míg a nyerteseket vásárlási utalvánnyal és oklevéllel is díjazták a szép teljesítményért. Az első helyezett lány- és fiúversenyző részt vesz a Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjén, melynek Nyíregyháza ad otthont.

Előző sztori

Négy koszovói migránst fogtak Ásotthalomnál

Következő sztori

Emléktáblát kapott az egyetemen a neves földrajztudós