Közélet

Ruzsai és mindszenti diák lett a megye legjobb kerékpáros iskolása

Ruzsai és mindszenti diák lett a megye legjobb kerékpáros iskolása

2019. május 6., hétfő
Ruzsai és mindszenti diák lett a megye legjobb kerékpáros iskolása

A helyi versenyek legjobbjai vehettek részt a Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjén. Mindszenti és ruzsai tanuló képviseli Csongrád megyét a nyíregyházi országos megmérettetésen - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A verseny célja a fiatalok biztonságos közlekedésre nevelése, illetve ezen ismereteik bővítése, továbbá olyan tudásanyag átadása volt, amely hasznukra lehet a mindennapokban. A felső tagozatos általános iskolás diákok versenyén KRESZ-elméleti és kerékpáros ügyességi versenyszámokban mérhették össze tudásukat a fiatalok. A május 4-i megyei döntőn a lányoknál a legjobban Szabó Emma teljesített, aki a Mindszenti Általános Iskola tanulója. Második helyen Deme Rebeka Réka végzett, aki a Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskolából érkezett. Harmadik helyezett Seller Stefánia lett, a Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola diákja. A fiúknál a Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola tanulója, Vadnay Tamás végzett az első helyen. Második Mucsi Gergő, a Mindszenti Általános Iskola diákja lett, harmadik pedig Kassai Dávid, a Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskolából. Minden résztvevő kapott egy kerékpáros tornazsákot, míg a nyerteseket vásárlási utalvánnyal és oklevéllel is díjazták a szép teljesítményért.Az első helyezett lány- és fiúversenyző részt vesz a Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjén, melynek Nyíregyháza ad otthont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.