Sport

Révész Ádám: "Az előcsatája a háborúnak"

Révész Ádám: "Az előcsatája a háborúnak"

2019. május 10., péntek
Révész Ádám: "Az előcsatája a háborúnak"

Lényegében tét nélküli mérkőzésen fogadja a Naturtex-SZTE-Szedeák a TF Budapestet péntek este a férfi kosárlabda NB I A csoportjának alsóházában.

Révész Ádám, a szegediek cserecentere úgy fogalmazott, a háború előcsatája várható a pénteki, TF Budapest elleni meccsen, hiszen a fővárosiak ellen játszik a Szedeák a kiesés elkerüléséért a play-outban. "Valóban nincs nagy tétje, igazából nem számít, melyik csapat nyer. De hazai pályán nem szeretnénk kikapni senkitől sem, másrészt valamilyen szinten erődemonstrációt is lehet tartani, ha az egyik csapat nagyobb különbséggel nyer" – érzékeltette Révész a csapat hivatalos oldalának adott interjúban, valójában mit jelent a play-out előtti összecsapás. A kiesési rangadó két szereplője győzelmi sorozatból áll a kezdődobáshoz: a hazai alakulat zsinórban két győzelmes szériát, míg a fővárosiak hármas sorozatot tudhatnak maguk mögött úgy, hogy ebből az első győzelmet a Szedeák ellen szerezték. Akkor a TF Budapest otthonában 74–67-re kaptak ki a szegediek. Az alapszakaszban is kétszer találkoztak a csapatok, akkor előbb a TF Budapest tudott győzni 60–57-re. A vereség után Andjelko Mandics, a Szedeák vezetőedzője felajánlotta lemondását, amit végül elutasítottak. A budapestiek 60 pontját mindössze négy játékos hozta össze, a meccsen 37 percet játszó dán center, Jonas Zohore Bergstedt pedig 19 pontja mellé 19 lepattanót is összeszedett. Ezt követően márciusban a Szedeák tudott nyerni az Újszegedi Sportcsarnokban 90–85-re. Az utolsó játékrészben közel állt az összeomláshoz a szegedi csapat, ugyanis 13–32-es felzárkózást produkált a TF Budapest. A rájátszásban eddig tehát a TF mérlege jobb, a 74–67-os vereség kulcstényezője az volt, hogy a szegediek mindössze 1 triplát tudtak bedobni 19 kísérletükből, de összességében sem bírt jó mezőnymutatót produkálni a fővárosban játszott meccsen a Szedeák: a festékből 56 százalékkal, az összes mezőnykísérletet tekintve pedig csak 33 százalékkal dobtak. Ezzel együtt a fővárosiak kilenccel több lepattanót is begyűjtöttek. A szegedieket a büntetőzés tartotta életben, ugyanis 37 dobásból 28-at váltottak pontra. A két csapat a play-outot az egyik fél két győzelemig tartó szériájában játssza. A tabellán elért jobb helyezése miatt a Szedeáké lesz a pályaelőny a jövőhét szombaton kezdődő párharcban.

A Naturtex-SZTE-Szedeák péntek este 18 órakor fogadja a TF Budapestet az Újszegedi Sportcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.