Közélet

Nyugalom: nem kell megismételni a történelem írásbeli vizsgát

Nyugalom: nem kell megismételni a történelem írásbeli vizsgát

2019. május 9., csütörtök
Nyugalom: nem kell megismételni a történelem írásbeli vizsgát

Nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerda este az MTI-vel.

"A megjelent híresztelésekkel ellentétben az Oktatási Hivatal nem íratja újra a történelem írásbeli érettségit. Az esszékérdések esetleges kiszivárogtatása ügyében az Oktatási Hivatal a rendőrségi feljelentést megtette, a tények feltárása a nyomozó hatóságok feladata" - olvasható a közleményben. Az OH korábban arról tájékoztatta az MTI-t: május 8-án, az írásbeli vizsga megkezdése után bejelentést kaptak arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. A hivatal ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. A BRFK az MTI megkeresésére szerda délután azt közölte, hogy megérkezett a feljelentés, amelynek alapján elrendelték a nyomozást ismeretlen tettes ellen.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.