Politika

Nem kellett fizetnie a Jobbiknak a vándorkiállításért

Nem kellett fizetnie a Jobbiknak a vándorkiállításért

2019. május 24., péntek
Nem kellett fizetnie a Jobbiknak a vándorkiállításért

A szegedi önkormányzat nem reagált egy közterület-foglalási ügyben hozzájuk intézett kérdéseinkre, a szegedi Jobbik azonban elárulta, ingyen kaptak helyet vándorkiállításuknak.

Területfoglalási engedély nélkül, így minden bizonnyal ingyen helyezhette ki a Jobbik Magyarországért Ifjúsági Tagozata "Igazság falán" című installációját az Anna-kútnál.

A Jobbik kiállítása az Anna-kútnál (fotó: Tóth Péter Facebook-oldala)

Ezt Tóth Péter, a párt Csongrád megyei és egyben szegedi elnöke válaszolta kérdéseinkre. Portálunk arra volt kíváncsi, hogy milyen engedélyt kapott a Jobbik a kiállítás megvalósításához, nevezetesen, hogy kérvényeztek-e közterület-foglalási engedélyt és mennyit fizettek azért, hogy az installációt Szegeden is bemutathassák. Kérdéseinket elküldök a szegedi önkormányzatnak és Tóth Péternek is. Míg előbbi nem válaszolt, utóbbi viszonylag gyorsan reagált, és azt közölte, a vándorkiállítás tervezésekor megkeresték az önkormányzatot és a helyi választási irodát is. "Tőlük azt a tájékoztatást kaptam, hogy a molinóink időszakos kihelyezése a választási törvény értelmében lehetséges és nincs szükség területfoglalási engedélyre. Azt is elmondták: ugyanezt a tájékoztatást kapja meg bármelyik, hasonló kérelmet megfogalmazó többi párt is" - írta portálunknak küldött levelében Tóth Péter. Az installációt május 21. és 23. között tekinthették meg a szegediek, tehát az a mai naptól már nem látható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.