Közélet

Megnyílt a Partfürdő, de alig látni a gaztól

Megnyílt a Partfürdő, de alig látni a gaztól

2019. május 1., szerda
Megnyílt a Partfürdő, de alig látni a gaztól

Miközben a vízibenzinkutat építik, a szegedi családok újra igénybe vehetik a Partfürdőt, ám úgy tűnik, nem figyeltek oda minden részletre.

Ottjártunkkor csak néhány család töltötte szabadidejét a partfürdő nyitánya utáni első órákban a szabad strandon. "Már vártuk, de ez még nem az igazi" – mondta Emese. "Mehettünk volna a majálisra is, de a piciket még nem szerettük volna a hangzavarba és a tömegbe bevinni" – árulta el, miért majálisoznak a frissen megnyílt Parfürdőn.

A terület nagyrészét óriási gaz borítja egyelőre. "Meg is lepődtünk rajta. Bármennyire is még csak az előszezon van, erre oda kellett volna figyelni" – tette hozzá az anyuka. A medencék közül csak az egyikbe engedtek vizet eddig, a többi üresen várja, hogy jöjjön a meleg és ezzel együtt a strandolók is. A május 1-től június 15-ig tartó előszezonban a felnőtt jegy 890 forint, a gyerek- és nyugdíjas jegy pedig 690.

Eközben folynak a

vízibenzinkút munkálatai is

, a járda kialakítása miatt több helyen elkerítették a munkaterületet. A 300 milliós beruházásnak szeptember 30-ig kell elkészülnie, és még sok idő van addig, de a többi szegedi beruházást figyelembe véve kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e időben befejezni.

Ha elkészül, kikötőállomása is lesz a vízibenzinkútnak, emellett majdnem 77 méteres sólyapályát alakítanak ki, valamint 300 méteres horgászpályát jelölnek ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.