Írjon nekünk

Hírzóna

Kuvasz kutyákkal erősítenek a polgárőrök

/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Az Országos Polgárőr Szövetség és az Agrárminisztérium között újabb megállapodás jött létre, amelynek keretében újabb öt fajtatiszta, törzskönyvezett kuvasz kölyköt ajánlanak fel a polgárőrök számára bűnmegelőzési szolgálatra. Az öt állatból egyet a Szeri Polgárőrség vehetett át Zákányszéken.

Varga Zoltán, a Halasi-Pásztor Kuvasztenyészet tulajdonosa elmondta, a Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület keretén belül adták át a polgárőrségnek a kuvaszokat, amelyekből szolgálati kutyák lesznek. Ez a történet már tavaly elkezdődött, amikor Dunakeszin az átadó ünnepség keretén belül öt kutyával indult el a program. Ezek a kutyák tapasztalatok szerint rendkívül jól megállják a helyüket – adta hírül a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége.

A kutyák polgárőr szolgálati kutyavizsgát követően állnak majd szolgálatba.

Mucsi Antal, a Szeri Polgárőr Egyesület elnöke tájékoztatása szerint Csongrád megyében csak az ő szervezetük nyert a pályázaton. Mucsi hozzátette, több száz, úgynevezett szórt tanyán még mindig sok család él, az élőhelyek bejárásához pedig nagy segítség lesz a kuvasz.

A kuvasz 2013 óta Hungarikum, akkor választották be a magyar pásztor- és vadászkutyafajtákat, köztük a komondort, a pulit, a pumit, a mudit, a magyar vizslát, a drótszőrű magyar vizslát, az erdélyi kopó és magyar agárt a Hungarikumok Gyűjteményébe.

Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

B. Nagy László a migráció veszélyeire figyelmeztet

/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Szerző:

Interjú készült a politikussal.

Tovább olvasom

Hírzóna

Bejelentette visszavonulását Király Gábor

/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Szerző:

A 108-szoros magyar válogatott futballista közleményben mondott búcsút.

Tovább olvasom

Hírzóna

Befektetés-ösztönzés Csongrád Megyében

/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Csongrád Megyei Önkormányzat küldetésének tekinti, hogy hazai és nemzetközi viszonylatban is bemutassa a Csongrád megyei üzleti, befektetői környezet előnyeit, felkeltse a potenciális befektetők figyelmét és segítse őket új beruházások megvalósításában, minőségi munkahelyek létrehozásában. Hogy ezt sikerrel tehesse, először be kellett azonosítani azokat a kulcságazatokat, melyek a megyei gazdaság jövőbeli potenciálját jelentik, s alkalmasak újabb fejlesztéseknek […]

Tovább olvasom

Aktuál