Egyetem

Kelet-ázsiai oktatási központot hozhatnak létre az egyetemen

Kelet-ázsiai oktatási központot hozhatnak létre az egyetemen

2019. május 12., vasárnap
Kelet-ázsiai oktatási központot hozhatnak létre az egyetemen

Szeged legnagyobb munkáltatója a Szegedi Tudományegyetem, amely több világrangsorban is a legjobbak között van. Rovó László rektor szerint ennek oka a minőségi oktatás, amelyhez nagy szükség van az infrastrukturális fejlesztésekre - olvasható a Délmagyar interjújában.

A lap cikkéből kiderül, a rektor szerint öt százalékkal emelkedett az első helyen jelentkezők száma idén, ezzel az SZTE felülmúlta az országos átlagot. 44 országból 14 ezren 27 ezer jelentkezést adtak be a több mint 650 szakra. Nőtt az érdeklődés a zeneművészeti, a fogorvos- és a gazdaságtudományi szakok iránt. Népszerű az orvos- és gyógyszerészképzés, a bölcsészettudományi és a gazdasági kar is erősebbé vált. Az első helyen jelentkezők közül legtöbben a természettudományi és informatikai karon szeretnének továbbtanulni, itt új szak is indul, a villamosmérnöki. Számos fejlesztés is zajlik jelenleg az egyetemen. – A kormányzati támogatottságú fejlesztések mellett uniós forrásból mintegy 50 milliárd forint értékben zajlanak jelenleg is projektek. Teljesen megújul a zeneművészeti kar épülete. Kormányhatározat született arról is, hogy ősszel megkezdődhet az állam- és jogtudományi kar teljes felújítása. Ez azért is fontos, mert komoly tárgyalások folynak arról, hogy egy kelet-ázsiai üzleti oktatási központot alakítanánk ki a jogi és gazdasági karunkon - fogalmazott Rovó László. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.