Sport

Dán bírók fújnak a kézilabdadöntő első meccsén

Dán bírók fújnak a kézilabdadöntő első meccsén

2019. május 22., szerda
Dán bírók fújnak a kézilabdadöntő első meccsén

Két dán bíró, Martin Gjeding és Mads Hansen vezeti csütörtökön a Telekom Veszprém-MOL-Pick Szegedférfi kézilabda bajnoki döntő első mérkőzését.

Horváth Gabriella, a magyar szövetség (MKSZ) főtitkára múlt héten jelentette be, hogy a csapatokkal való egyeztetés után úgy határoztak: "a legjobb megoldás mind a MOL-Pick Szegedés a Telekom Veszprém, mind a magyar játékvezetők és valamennyi játékos védelmében, ha ezúttal külföldi kettősök működnek közre a bajnoki döntő két találkozóján". A magyar szövetség honlapján kedden közölték, hogy Gjeding és Hansen fújja a sípot a Veszprém Arénában. A vasárnapi, szegedivisszavágó bírópárosát később nevezi meg az MKSZ, amely korábban arról is döntött, hogy a fináléban videó információs rendszer (VIR) segíti a játékvezetőket. Erre korábban csak világversenyeken, az európai kupák végjátékában, illetve a dán bajnokságban volt példa.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.