Politika

A HVG szerint populista osztogatásba kezdett Botka László

A HVG szerint populista osztogatásba kezdett Botka László

2019. május 13., hétfő
A HVG szerint populista osztogatásba kezdett Botka László

Egészen hosszú cikkben ment neki a szegedi városvezetésnek és azon belül is Botka Lászlónak a HVG. A gazdasági újság szerint a polgármester által május elsején beígért tízezer forintos támogatás populista trükk, és az nem fogja érdemben javítani a helyeik helyzetét, ellenben kijelentik, hogy a város ezzel az intézkedéssel eltapsol 500 millió forintot.

„Mindenki pénzéből mindenkinek mindent! Ez az abszolút szolidaritás Szeged szocialista polgármesterének fölfogása szerint, akiből majdnem ellenzéki miniszterelnök lett tavaly markánsan antiliberális programmal” – ezzel a leaddel vezeti fel cikkét a a jobboldali elfogultsággal nem éppen vádolható HVG. A lap cikkében azt írja, „május elsején a közelgő önkormányzati választásokra való bármiféle tekintet nélkül

bejelentette Botka László polgármester

, hogy mire véget ér a nyár, minden szegedi nyugdíjas és általános iskolás kap tízezer forintot, csak úgy. Mert van. És mert Szeged, ahogy azt a polgármester nem győzi hangsúlyozni, a szolidaritás városa.” A portál cikkében idézi Botka László polgármester nyilatkozatát, amelyet a helyi televíziónak adott május 2-án. Ebben elmondja a szocialista városvezető, hogy a beígért támogatás „annak köszönhető, hogy a szegedi gazdaság és azzal együtt a befolyt iparűzési adó csak tavaly 12 százalékkal nőtt, természetesen a különleges anyagból gyúrt szegediek szorgalmából kifolyólag, nehogy valaki időleges és konjunkturális külső tényezők közrehatására gondoljon. És a nagy szegedi blossoming egyszerűen leállíthatatlannak tűnik, hiszen már az idén is egymilliárd forinttal több iparűzési adó folyt be, mint amennyivel az elfogadott költségvetés számolt.” Majd így folytatja az írás szerzője:

„ennek a váratlanul jött milliárdocskának a felét osztogatják szét most tízezrenként anyagilag boldognak és anyagilag boldogtalannak. Ezt tudhatta meg a tévéadásból a szegedi néző, ha nem volt jobb dolga, mint hogy a polgármestert nézze.”

A gazdasági médium a következtetést is levonja, amely így hangzik. „Ez az osztogatás egy évente 1 millió forintot (az átlagnyugdíj kb. kétharmadát) kapó nyugdíjas jövedelmét 1 azaz egy százalékkal növeli meg. Az átlagos nyugdíjasokét és pláne az átlagos helyzetű iskolás-gyerekes családok jövedelmét annyival sem. Ez az egyszeri pluszpénz a legócskább populista trükk. Úgy adják a semmit, mintha valami lenne. Erre a semmire költ el a város 500 millió forintot.” A végső konklúziót az utolsó mondatra hagyja a HVG, ez pedig így hangzik:

„Ahol könnyű osztogatni, ott könnyű fosztogatni.”

A teljes cikket

ide kattintva

tudja elolvasni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.