Közélet

A Csongrádi sugárút végén a házak előtt végzik a dolgukat a hajléktalanok

A Csongrádi sugárút végén a házak előtt végzik a dolgukat a hajléktalanok

2019. május 17., péntek
A Csongrádi sugárút végén a házak előtt végzik a dolgukat a hajléktalanok

Nem csak a belvárosban veri ki a biztosítékot a szegedieknél a hajléktalan helyzet.

Csütörtöki cikkünk

nyomán keresett meg egy olvasónk, hogy a Csongrádi sugárút végén is hajléktalanok vagy hajléktalan életmódot folytatók miatt háborognak a lakók. Egy képet is mellékelt, ahol három ember éppen délutáni sörét kortyolgatja az egyik tízemeletes tövében. A fentiekkel komolyabb probléma még nem is lenne, de a mellékelt levél tartalma már egyértelművé tette: a külvárosban is gondot okoznak a hajléktalanok, vagy hajléktalan életmódot folytató emberek.

 

"Tegnap délután iskolából mentem haza, amikor arra lettem figyelmes, hogy a képen látható nagydarab férfi a ház előtti bokorba vonult és nemes egyszerűséggel a nadrágját letolva elvégezte nagydolgát.

Eleve gusztustalan amit csinál, de itt kisgyerekek is laknak, akik játék közben a bokor közelébe mehetnek és ugye nem kell ecsetelnem..."- írta Zita. Az egyetemista lány emellett azt is leírta, hogy ezt a férfit többször látta már a városban is, ahol nők után "ciccegett" és "füttyögött", megjegyzéseket tett. "Tegnap amikor kijöttem a kisboltból, ez velem is megtörtént. Nem mondom, hogy veszélyben éreztem magam, de azért mégiscsak ad az emberbe egy kis félelmet. Azt meg nem is akarom átélni, hogy mondjuk mindez estefelé történjen meg, sötétedés után, amikor kevesebben járnak az utcán."-tette hozzá a lány. Zita azt is elmondta, hogy több lakó is panaszkodott már ezekre az emberekre, egyiküktől úgy tudja, hogy a környéken van valahol lakásuk, de a napjaikat, főképp a jó idő beálltával az utcán töltik. A hajléktalanok és a hajléktalan életmódot folytató emberek napi szintű problémát okoznak a városban. A csütörtöki cikkünk facebook bejegyzése alatt tucatjával érkeztek a kommentek, szinte nem volt olyan szeglete a városnak, ahonnan ne jött volna panasz. Az önkormányzat azonban továbbra is tétlenül nézi mindezt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.