Sport

Visszatér a válogatottba Kónya Zsófia

Visszatér a válogatottba Kónya Zsófia

2019. április 23., kedd
Visszatér a válogatottba Kónya Zsófia

Egy év szünet után visszatér a jégre és folytatja pályafutását Kónya Zsófia Európa-bajnoki bronzérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó.

A magyar szövetség (MOKSZ) honlapjának beszámolója szerint a váltóval Phjongcsangban olimpiai negyedik, Szocsiban pedig olimpiai hatodik helyezett szegedi sportoló visszatérésével a női válogatott tovább erősödhet. Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca mellett a sérüléséből felépülő Sziliczei-Német Rebeka, illetve a pályafutását magyar színekben folytató ausztrál származású Deanna Lockett alkothatja Kónyával együtt a csapatot. "Ugyanaz történt, mint Szocsi után, ezért is döntöttem úgy, hogy kihagyom a teljes szezont. Nem szerettem volna ugyanazt átélni, mint korábban, hiszen Szocsi után belevágtam az újabb szezonba, de közben tudatosult bennem, hogy egész egyszerűen nem megy" - idézte a 24 éves Kónyát a moksz.hu. "Ezúttal tudtam pihenni, sőt, még az egyetemi tanulmányaimmal is haladtam, és egy idő után már hiányoztak az edzések. Sokat gondolkoztam, és arra jutottam, még fiatal vagyok ahhoz, hogy végleg abbahagyjam." Bánhidi Ákos, a rövidpályás gyorskorcsolyázó-válogatott edzője azt mondta, a csapat minden tagja örömmel nyugtázta Kónya visszatérését."Egy olyan fiatal versenyzőről van szó, aki kora ellenére mégis rutinosnak mondható, és már több jó eredménnyel rendelkezik" - tette hozzá. Kónya egyéniben a 2014-es drezdai Eb-n nyert bronzérmet 1500 méteren, és ugyanezen a versenyen a váltó tagjaként is harmadik volt. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.