Közélet

"Telesz*rt" vécékagylóhoz hasonlít a csatornázás a tápéiak szerint

"Telesz*rt" vécékagylóhoz hasonlít a csatornázás a tápéiak szerint

2019. április 12., péntek
"Telesz*rt" vécékagylóhoz hasonlít a csatornázás a tápéiak szerint

Nemcsak fölösleges a csatornázás, de ronda is – vélik a tápéiak azután, hogy a napokban óriási felhőszakadás miatt úszott vízben az egész város.

Balesetveszélyes és felesleges csatornázásról cikkeztünk

februárban. A tápéi munkálatokkal a Honfoglalás utcai lakosok nem értettek egyet. Egyikük, Tímár Magda akkor azt mondta, hogymindig is zártrendszerű vízelvezető rendszer volt. "Nem is értem, hogy merült fel a nyíltszelvényű árok építése" – mondta. "Ez amellett, hogy teljesen felesleges, rendkívül balesetveszélyes is" – folytatta. – "A Honfoglalás utca egy viszonylag magas területen fekszik, így tulajdonképpen egyetlen ház sem volt veszélyben a víz miatt" – mondta, majd hozzátette, az építési munkálatok keretében feldúrták a járdát és kiszaggatták a lakosok által ültetett dísznövényeket. Most egy olvasónk küldött képeket, melyek szerdán, a felhőszakadás közben készültek.

"Megáll az ész! Remek ötlet volt elkezdeni a nyílt csatorna kialakítását, ha nem haladnak vele. Azt hiszem a képek magukért beszélnek, mintha telesz*arták volna" – írta röviden.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a helyiek aggodalma nem alaptalan. Magda akkor felidézte, hogya tápéi Honfoglalás utca egy dagadó iszapos talajon fekszik.A legutóbbi csatornázási munkálatok idején másfél méterrel lejjebb ment a talajszint, ennek következtében összezsugorodott a talajréteg és több ház is megrepedt az utcában.

"Az egyik szomszédomnak több mint százezer forintjába került megcsináltatni a házát. Ha most újabb talajmunkálatok következnek, akkor még több ház fog tönkremenni" – panaszkodott az asszony akkor. A beruházás információink szerint hamarosan véget ér és lassan a tereprendezés fázisát kezdik el. Kérdés, hogy ez mekkora kihívást jelent majd, hiszen a szerkesztőségünk birtokába került képek alapján alaposan szétmosta a környezetet a lezúduló eső.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.