Közlekedés

Sokan szabálytalanul közlekednek a Tisza Lajos körúton

Sokan szabálytalanul közlekednek a Tisza Lajos körúton

2019. április 4., csütörtök
Sokan szabálytalanul közlekednek a Tisza Lajos körúton

Egyik olvasónk szerint, nagyjából minden ötödik autós szabálytalanul használja a nemrégiben kialakított buszsávot a Tisza Lajos körút és a Boldogasszony sugárút kereszteződésében.

A Tisza Lajos körút felújítása során kialakítottak egy buszsávot, amelyből a körútról a Boldogasszony sugárútra lehet kanyarodni. Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy sokan szabálytalanul használják ezt a sávot. - Az elmúlt hetekben megfigyeltem, hogy nagyjából minden ötödik autós szabálytalanul közlekedik a Tisza Lajos körút és a Boldogasszony sugárút kereszteződésében – kezdte levelét Kalapács Ferenc.

Sokan egyenesen hajtanak tovább a buszsávból a Tisza Lajos körút és a Boldogasszony sugárút kereszteződésében.

- A körút felújításakor kialakítottak egy buszsávot, de úgy látszik sokan nincsenek tisztában az arra vonatkozó szabályokra. A buszsávot ugyanis - néhány kivételtől eltekintve - a személygépjárművek csak kanyarodásra használhatják. Ehhez képest sokan egyesen haladnak ebből a sávból, ami nem megengedett – fogalmazott Ferenc. A nagyszabású felújításoknak köszönhetően sokat változott a forgalmi rend az elmúlt egy évben Szegeden.

EBBEN

a cikkünkben megtalálja a legfőbb változásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.