Kultúra

Pár nap és kezdődik a szegedi kamaraszínházi fesztivál

Pár nap és kezdődik a szegedi kamaraszínházi fesztivál

2019. április 3., szerda
Pár nap és kezdődik a szegedi kamaraszínházi fesztivál

Április 8. és 13. között rendezi meg a Szegedi Nemzeti Színház a megújult regionális kamaraszínházi fesztivált, a Rekamiét, amely a határon túli színházak előadásait mutatja be.

Az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában Szávai Viktória színművész elmondta: a fesztiválon olyan előadásokat láthat a magyarországi közönség, amelyek egyébként nehezen hozzáférhetőek. Mint kiemelte, a programban szerepel Schilling Árpád rendezése Temesvárról és Novák Eszter rendezése Nagyváradról. A színművész kiemelte: a fesztivál hat napja alatt hat társulat produkciója látható. A programban helyet kapott a házigazda Szegedi Nemzeti Színház produkciója, Závada Pál Az utolsó üzlet című darabja is. A darab ősbemutatóját ősszel tartották, Lukáts Andor rendezésében, Szávai Viktória szereplésével, aki a műsorban arról beszélt, hogy általában Budapesten játszik, így a vidéki közönséggel való találkozás különleges élmény számára.

A szegedi Kisszínházban megvalósuló fesztivál nyitóelőadása a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának Az ördög próbája című produkciója lesz. Másnap láthatja Schilling Árpád és Láng Annamária Exit című darabját a közönség a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadásában.

A programban helyet kapott a Danilo Kis novellája alapján készült Borisz Davidovics síremléke című darab, az Újvidéki Színház produkciója, Alekszandar Popovszki rendezése is. A Zentai Magyar Kamaraszínház Molnár Ferenc Liliom című művével, Mészáros Tibor rendezésével érkezik a fesztiválra. A Szegedi Nemzeti Színház produkciója, Závada Pál darabja április 12-én, pénteken látható, majd 13-án szombaton a fesztiválzáró produkció Heltai Jenő Naftalin című komédiája lesz, amelyet Novák Eszter rendezett a Nagyváradi Szigligeti Színházban. A fesztivál minden előadását követően közönségtalálkozót szerveznek.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.