Balhé

Nincs megállás: újabb kulcsfigura tálalt ki a Szeviép-botrány kapcsán

Nincs megállás: újabb kulcsfigura tálalt ki a Szeviép-botrány kapcsán

2019. április 16., kedd
Nincs megállás: újabb kulcsfigura tálalt ki a Szeviép-botrány kapcsán

Járulékos költségekről, visszaosztott tízmilliókról, Ujhelyi István, Botka László és a Szeviép-vezérek gyümölcsöző együttműködéséről vallott a PestiSrácok.hu-nak Bereczky István vállalkozó, sportmenedzser, aki elmondása szerint hosszú időn keresztül napi kapcsolatban állt a 2010 előtti szocialista kormányzat kedvenc kivitelező cégének tulajdonosaival.

A lapnak interjújában Bereczky István kijelentette: számtalanszor volt fültanúja annak, hogy Baranyi Sándor és Pistrui László tulajdonosok Ujhelyi Istvánnal egyeztetnek, miközben Baranyi a közös üzleteikből többször kért vissza fekete pénzeket arra hivatkozva, hogy a “járulékos költségeket” meg kell fizetnie. Ezek a több tízmilliós nagyságrendű költségek szerinte a merészen manőverező építőipari nagyvállalat előrejutását és a közbeszerzések kedvező végkimenetelét szolgálták. Bereczky szerint ténykérdés, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányzat idején az akkoriban kormánymegbízottként, fejlesztési államtitkárként dolgozó Ujhelyi István és Botka László segített a beruházások megszerzésében és a közbeszerzések elnyerésében, ezt a Szeviépen belül mindenki tudta. A teljes interjú

ITT

olvasható.

(Kiemelt kép:Horváth Péter Gyula/PS)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.