Írjon nekünk

Sport

Nem bírt az FK Szeged a Székkutassal – galéria, videó

/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Palócz góljával sokáig vezetett, de végül nem tudott nyerni az FK Szeged a Székkutas ellen a Csongrád megyei I. osztály kiesési rangadóján.

A Székkutas a biztos bennmaradást jelentő tizenharmadik, míg az FK Szeged az utolsó pozícióból várta a mérkőzést. A két csapatot mindössze három pont választotta el a tabellán, így egy esetleges győzelemmel beérték volna a kék-feketék a riválisukat. Ennek szellemében agresszívan kezdett az FK és már az első negyedórában megszerezte a vezetést: Szélpál sistergős lökete után a labda a keresztlécről Palócz elé pattant, aki könyörtelenül bevágta a hosszú felsőbe. A 28. percben adódott az első nagyobb lehetőség a Székkutas előtt: Bujáki Imre szorításában hét méterről mellé lőtte a labdát.  Az első félidő hajrájában egy komikus jelenetet követően büntetőhöz jutottak a vendégek, Kurucsai azonban bravúrral hárította a tizenegyest.

 

A vezetés ellenére a folytatásban rendkívül görcsösen játszottak a hazaiak, érezhető volt, hogy előbb vagy utóbb hibázni fognak hátul és ez így is történt: a 75. percben Szabó teljesen üresen robogott el a baloldalon, majd eltolta a labdát a kimozduló Kurucsai mellett és az üres kapuba passzolt. Rögtön az egyenlítést követően adódott egy ziccer az FK előtt, a végletekig kijátszott akció végén azonban Palócz tíz méterről, kissé kiszorított szögből nem találta el a kaput.  Pár perccel a lefújás előtt jöhetett volna a slusszpoén: egy villámgyors székkutasi kontra végén Kurucsai elsodorta a ziccerben kilépő csatárt, a játékvezető sípja viszont néma maradt, így 1-1-es döntetlennel végződött a Megye I. kiesési rangadója.

Csongrád Megyei I. osztály 23. forduló
FK 1899 Szeged – Székkutas TC 1-1 (1-0)
Szeged, Felső Tisza-parti Stadion, 150 néző. Vezette: Mucsi Zsolt (Soós István, Burzon Márk)
FK 1899 Szeged: Kurucsai – Imre, Szélpál, Simai, Hegyesi, Gyurkovics, Szalai, Dóra, Heredea, Palócz, Lengyel. Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Székkutas TC: Nagy M. – Huszár, Miklós, Szabó, Kovács R., Badi, Bujáki, Kis Á., Szántó K., Kabódi, Kis D. Vezetőedző: Horváth Zoltán.
Gól: Palócz (14.) ill. Szabó I. (75.)

A bajnokság állása:

Kovács Ferenc képgalériája:

Kommentek

Sport

A Maty-ér több lesz, mint kajak-kenu pálya

/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Július végére fejeződik be a Maty-éren a kajak-kenu- és evezős pálya korszerűsítése, amely a több mint negyven éve működő létesítmény történetének legnagyobb beruházása. Kommentek

Tovább olvasom

Sport

Kopasz Bálint Győrbe igazol

/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Végsőkig küzd a Szedeák – szerdán az Alba Fehérvár ellen szépítenének

/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Juhos Levente szerint jó felkészülés lehet az Alba elleni meccs az esetleges playoutra.

Tovább olvasom

Aktuál