Írjon nekünk

Sport

Nehezen indult, de a végére sima lett – döntőben a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 33-26-ra legyőzte a Balatonfüredet, így holnap a Tisza-parti együttes lesz a Telekom Veszprém ellenfele a Magyar kupa döntőjében.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, elődöntő
MOL-PICK Szeged-Balatonfüred 33-26 (16-13)

Debrecen, Főnix csarnok, 3000 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
MOL-PICK Szeged: Sego – Pedro 4, Maqueda 1, Canellas 4, Bánhidi 3, Bodó 4, Sunajko 1. Csere: Alilovic (kapus), Blazevic, Sigurmannsson 4/1,  Kaspárek 1, Bombac 2, Gaber 3, Henigman, Balogh 6/1.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Balatonfüred: Fazekas – Hornyák 2, Kemény 1, Topics 4, Ferreirra, Szita 5, Bóka 3. Csere: Bősz (kapus), Szöllősi B. 3, Máthé 4/2,  Szemenov 2, Németh 1, Déber 1, Orbán, Szöllősi O. Vezetőedző: Csoknyai István.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.
Hétméteres: 4/2, ill. 2/2

Online tudósításunk a mérkőzésről:

60. perc: Újabb gól már nem esett. 33-26-ra nyert a MOL-Pick Szeged a Balatonfüred ellen, így holnap a Tisza-parti együttes lesz a Telekom Veszprém ellenfele a Magyar kupa döntőjében.

58. perc: Szöllősi lerántásáért két percet kapott Maqueda. Szita középről Alilovic lábai közt utat talált a kapuba. 33-26.

57. perc: Pedro a levegő ura – a spanyol szélső ismét egy látványos kínaival örvendeztette meg a a szegedi szurkolókat. 33-25.

55. perc: Németh erőteljes lövését Alilovic óriási bravúrral védte. Szita bombájánál viszont már tehetetlen volt a horvát kapus. Pedro egy újabb kínaijával már 32-25.

54. perc: Balogh Zsolt hatodik találatával már héttel megy a Szeged. 31-24

53. perc: Gaber beállóból. 30-24. Először vezet hattal a MOL-Pick Szeged. Füredi időkérés.

52. perc: Megint csak Balogh volt eredményes. 29-24.

50. perc: Semenov letarolta Baloghot, két perc és hétméteres. Balogh magabiztosan értékesítette a büntetőt. 28-24. Közben beállt Alilovic, aki rögtön egy védéssel mutatkozott be.

49. perc: Balogh Zsolt ziccerben nem hibázott. Szöllősi óriási gólt lőtt átlövőből. 27-24.

48. perc: Semenov betalált a bal szélről. A szegedi tábor “Mirko, Mirko” rigmust skandál, a kapuban azonban továbbra is Marin Sego áll. 26-23.

46. perc: Bánhidi megverte egy az egyben Szöllősit, majd beállóból betalált. Bombac átlövésből volt eredményes. Jót tett az időkérés 26-22.

45. perc: Németh találatával felkapaszkodott két gólra a Balatonfüred. Juan Carlos Pastor időt kért.

44. perc: Bodó a negyedik lövéséből a negyedik gólját szerezte. Bóka a jobb szélről megint betalált. 24-21.

43. perc. Kemény lövése szerencsés módon Sego karjáról beperdült a kapuba. Bóka góljával feljött háromra a Balatonfüred. 23-20,

41. perc: Máthé átlövésénél Sego tehetetlen volt. Bombac passza után Balogh szerzett gólt. Bombac két percet kapott. 23-18.

40. perc: Máthé Dominik kísérletét lábbal védte Sego. Sigurmannsson bevette az üres füredi kaput. Először vezet öttel a Szeged. 22-17.

39. perc: Bánhidi egymás után kétszer is beköszönt beállóból. 21-17.

38. perc: Szita magasra emelkedett majd középről bevette Sego kapuját. 19-17.

37. perc: Kihasználta második időkérési lehetőségét Csoknyai.

35. perc: Sigurmannsson nyakatekert pozícióból kilőtte a bal felső sarkot. 19-16.

34. perc: Topic góljára Balogh válaszolt. 18-16.

32. perc: Hornyák Péter szerezte a második félidő első gólját. Balogh és Pedro mutatott be egy szemrevaló kínai figurát, mely végén a spanyol szélső gyönyörű gólt szerzett. A túloldalon Topic válaszolt beállóból. 17-15.

SZÜNET

30. perc: Canellas időntúli szabaddobását Fazekas hárította, így 16-13-as szegedi vezetéssel vonulhatnak pihenőre a csapatok.

29. perc: Bombac ütemtelenül bedobta a labdát a jobb alsóba. Déber a jobb szélről válaszolt. Pastor mester időt kért. 16-13.

26. perc: Semenov átlövésével két gólosra olvadt a szegedi előny, igaz nem sokáig, hiszen Canellas egyből válaszolt a túloldalon. 15-12.

25. perc: Az időkérés után Szöllősi góljával zárkózik a Füred, a túloldalon Topic a levegőben meglökte Kaspereket, ezért két percre kiállították.  A Sigurmannsson hétméteresét a kapus és a keresztléc együttes erővel hárította. 14-11.

24. perc: Gaber egymás után háromszor szerezhetett volna gólt, Fazekas azonban védte a szlovén beálló próbálkozását. Csoknyai István időt kért.

22. perc: Bombac mesteri passzát követően megint csak Gaber talált a kapuba 14-10.

21. perc: Gaber beállóból válaszolt a fürediek találatára. 13-10.

19. perc: Kasparek óriási gólt dobott talpról, majd Bodó beállóból volt eredményes. Először vezet hárommal a Szeged. 12-9.

18. perc: Emberhátrány ide vagy oda, Canellas góljával ismét a Szeged vezet. 10-9.

16. perc: Bodó Richárdot kiküldték két percre a játékvezetők. Kasparek belülvédekezett, újabb hétméteres a Fürednek, Máthé ezt is bevágta. 9-9.

15. perc: Sigurmannsson keze ezúttal nem remegett meg büntetőzés közben. Sego bravúrral védte Bóka ziccerét. 9-8.

13. perc: Canellas szemfüles csellel helyet teremtett magának majd átlövésből bevette Fazekas kapuját. Maqueda belülvédekezése miatt hétmétereshez jutott a Füred, amit Máthé értékesített. 8-8.

11. perc: Pedro góljára Szita szinte azonnal válaszolt átlövésből. 7-7.

9. perc: Bóka balszélről cunderből betalált Sego kapujába, ráadásul Blazevicet kiállították két percre. Sunaljko mközben megszerezte első gólját a mérkőzésen. Egyelőre fej-fej mellett halad a két gárda. 6-6.

8. perc: Egy gyors ellentámadásból Maqueda egalizált. 5-5.

7. perc: Sigurmannsson hétméteresét kivédte Fazekas, de a labda pont az izlandi elé került, aki másodszor már nem hibázott. Topic lefordult Bánhidiről, majd a kapuba talált. 4-5.

6. perc: Szöllősi passzát Szita váltottra gólra, a túloldalon elszórta a labdát a Szeged, az ellentámadás végén Hornyák góljával ismét átvette a vezetést a Balatonfüred.

5. perc: Bodó elemi előver hajította a labdát a jobb felső sarokba. Ismét a Szegednél az előny. 3-2.

4. perc. Topic ziccerét lábbal védte Sego, a túloldalon Canellas egyenlített. Pereira lerántotta Bánhidit, ezért két perces kiállításban részesült. 2-2.

3. perc: Bodó átlövéséből született az első gól mérkőzésen. Máthé Dominik révén előbb egyenlített, majd Topic góljával átvette a vezetést a Füred. 1-2.

15.13: Juan Carlos Pastor két kulcsjátékosát is pihenteti az elődöntőben: a szegediek trénere nem nevezte a mérkőzésre Jonas Kallmannt és Dimitrij Zsitnyikovot.

15:10: A Telekom Veszprém magabiztos, 38-16-ös győzelmet aratott a Dabas ellen a Magyar kupa négyesdöntőjének első elődöntőjén.

A mérkőzés beharangozóját ITT olvashatja.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Erős trió a szegedi női kézilabdában: Zubai, Vadkerti, Laluska

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Bemutatta új edzőjét és meghosszabbította névadó szponzori szerződését a SZNKE.

Tovább olvasom

Hírzóna

Felújítják a Makó és Apátfalva közötti túraútvonalat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Makói Természetbarát Sportegyesület jóvoltából.

Tovább olvasom

Hírzóna

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/nikolenyigaborviktor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szigorú óvintézkedések betartásával.

Tovább olvasom

Aktuál