Közélet

Lázár Maroslelén: teljes tévedés a nemzeti érdek föladása

Lázár Maroslelén: teljes tévedés a nemzeti érdek föladása

2019. április 24., szerda
Lázár Maroslelén: teljes tévedés a nemzeti érdek föladása

Teljes tévedés a nemzeti érdek föladása - jelentette ki LázárJános szerda reggel Maroslelén.

A térség országgyűlési képviselője a Csongrád megyei községben szervezett aláírásgyűjtésen újságíróknak elmondta, "Magyarország akkor tud tartósan talpon maradni Közép-Európában, ha a nemzeti érdeket határozottan képviseljük". "Mi, fideszesek, olyan politikai közösséget alkotunk, akik számára az ország és a nemzeti érdekképviselet az első. Ezért küzdeni fogunk azért, hogy Magyarország minél kedvezőbb pozícióban vegyen részt az európai integrációban" - hangsúlyozta a politikus.

LázárJános kifejtette, 2015-ben a szerb és a román határ közelében élők megtapasztalhatták, milyen az, amikor bárki beléphet az ország kapuján. Jelen pillanatban azért nincsenek bevándorlók ebben a térségben, mert a kormány 2015 nyarán lezárta a magyar-szerb határt.

A politikus közölte, Orbán Viktor hétpontos javaslatát a választókerületben tizenegyezren támogatták, a Fidesz országosan pedig több mint egymillió aláírást gyűjtött már össze. A kezdeményezés lényege, hogy a nemzetállamoknak kell eldönteniük, milyen bevándorláspolitikát alkalmaznak, miként védik meg határaikat. Brüsszelben olyan politikusokra van szükség, akik nem megszervezik, hanem leállítják a bevándorlást, az európai fiatalokat támogatják, és nem a problémát hozzák ide Afrikából vagy éppen a Közel- és Távol-Keletről - jelentette ki az országgyűlési képviselő. A választókerület lakosságának 20-25 százaléka az agráriumból él, ezért az EP-választásnak itt nagy tétje van. Az, hogy mi lesz Európában a közös agrárpolitika sorsa, közvetlenül érinti a választókat - mondta LázárJános. A politikus az EP-választásokon való részvételre biztatva elmondta, egy kétezer lakosú falu sorsa is részben Brüsszelben dől el, ezért "nem mindegy, kik képviselnek ott bennünket, olyanok, akik föladják a nemzeti érdeket vagy akik kiállnak mellette".

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.