Közélet

Közeleg a bűnmegelőzési verseny megyei döntője

Közeleg a bűnmegelőzési verseny megyei döntője

2019. április 2., kedd
Közeleg a bűnmegelőzési verseny megyei döntője

Az utolsó nagy megmérettetés ideje is elérkezett a "112 - Tudd, hogy segíthess" programban. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete, valamint a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete által az ősszel életre hívott egyedülálló kezdeményezés pénteken, a "Piros-kéklámpás nappal" ér véget. A gyakorlati ismereteket is felhasználó egész napos versenyen a megye 12 iskolájának csapatai vesznek részt.

A szervezetek még 2018 őszén álmodták meg a közös programot. Ennek során a meghirdetett rajzpályázatra 251 alkotás érkezett a megye 44 iskolájából. A bemelegítést követően komoly felkészülés kezdődött januárban. A megye félszáz iskolájának 250 felsőse kapta kézhez az 50 oldalas felkészülési anyagot, amely a legfontosabb tudnivalókat gyűjtötte össze elsősegélynyújtásból, a katasztrófavédelem megelőzési tevékenységéből, bűn- és baleset-megelőzésből. A márciusi online versenyen végül kiderült melyik 12 csapat mérkőzhet meg a végső összecsapáson és kik azok, akik a legtöbbet sajátították el az alapvető, segítő információkból. A "Kék-piros lámpás" napon eldől, hogy az elmúlt hónapokban több száz Csongrád megyei gyermeket gondolkodásra és cselekvésre késztető program során, kik viszik haza a legjobbaknak járó elismeréseket és természetesen az azokhoz tartozó tengernyi ajándékot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.