Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Egykori játékosai okozták a Szeged vesztét Szkopjéban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Nem várt, súlyos 31-23-as vereséget szenvedett a MOL-Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Vardar Szkopje otthonában. Megpróbáltunk választ keresni rá, hogy miért alakult így a meccs.

„Az egész éves munkánkat tettük tönkre egy mérkőzéssel”– mondta Bánhidi Bence csütörtökön Szkopjéban, miután a MOL-Pick Szeged idegenben súlyos vereséget szenvedett a BL-negyeddöntő első mérkőzésén a Vardar ellen. A szegediek beállósának elkeseredett kijelentése cseppet sem meglepő és tartalmával is nehéz vitatkozni.

Tökéletesen ismerte a Vardar a Szegedet

Pedig a meccs első tíz percében nem tűnt megoldhatatlan feladatnak a „jó eredmény” elérése. Két dolog már akkor is szembetűnő volt. Egyrészt Roberto García Parrondo tökéletesen megtanulta egykori mesterének szisztémáját, és nemcsak olvassa Pastor húzásait, hanem azokra azonnal reagálni is tud. Másrészt Stas Skube az első perctől kezdve be akarta bizonyítani, hogy hiba volt a szegediek részéről megválni tőle tavaly nyáron.

Ennek ellenére a nyollcadik percig működött a szegedi játék, a vezetés is megvolt. Akkor viszont váltott a Szkopje. Fokozta a tempót, és egyértelműen ők diktálták az iramot. Ez pedig egyre kevésbé ízlett a MOL-Pick Szegednek. Bánhidi Bence gyorsan összeszedett két kiállítást, ami megbontotta a védekezést (az egyik biztos, a másik biztosan nem ért ilyen büntetést). A megbontott szegedi fal ellen pedig az olyan gyors játékosok mint Skube, csak lubickolnak. A szlovén irányító, ha kellett egy-egyezve tört kapura, ha pedig úgy volt jobb, akkor kihagyhatatlan passzokkal hozta helyzetbe a társakat.

Ritmustalan volt a Szeged

Eközben a szegedi lövések sorozatban kerülték el a kaput, a ritmusát vesztett csapat egyre színtelenebb lett, és beleszaladt egy tízperces gól nélküli periódusba. Úgy tűnt, ezen a napon nincs olyan a Szeged tarsolyában, amit előhúzva meg tudja lepni a Vardart. Bár a félidő végre sikerült felzárkózni két gólra, az már benne volt akkor is a levegőben, hogy sokkal több hiba már nem fér bele sem ebbe a meccsbe, sem a visszavágóba.

A második játékrész elején is maradt a tendencia. Irányított a Vardar, kínlódott a Szeged. A ritmus továbbra is hiányzott és a pontatlanság támadásban és védekezésben is megmaradt. Sajnos a félidőben sem sikerült új színt tenni a játékba. Tegyük hozzá, hogy a MOL-Pick Szeged erejét mutatja, hogy rossz játékkal is tartani tudta a különbséget. Sőt! A 47. percben minimálisra, egygólosra csökkentette azt, felcsillantva a reményt az év közben is látott fordításra. Ekkor tette le az időkérő táblát Parrondo, és másodszor is a meccs folyamán tökéletes időzítéssel rendezte a sorokat.

Nagy verés lett a vége

Meg is lett az eredménye. A szegedi fordítás helyett egy hosszú hajrát nyitó Vardar és egy teljesen szétesett MOL-Pick Szeged állt egymással szemben. A hátralévő 13 percben a Szeged kapkodott, a Szkopje pedig robogott. Egyre jobban élvezték a játékot, és szemernyi esélyt sem hagytak az ellenfelüknek a kozmetikázásra. A kegyelemdöfést a lett óriás, a szegedieknek csütörtökön szinte megoldhatatlan feladatot adó Dainis Kristopans adta meg utolsó másodperces góljával.

Ezt az utolsó periódust 10-3-ra (!!!) nyerte a Varadar. Ha ezt és az első félidőben látott kilencperces gólcsendet összeadjuk, akkor a meccs harmadában a Szeged mindösszesen három gólt tudott dobni, miközben 14-et kapott. Ez egy BL-negyeddöntőben megengedhetetlen.

S, hogy mi marad a visszavágóra? Remény és hit a csodában. A klub történetében volt már hasonló helyzet: még 1994-ben az ukrán Brovary ellen idegenben 12 góllal kikapott a Pick Szeged, majd a visszavágón 13 góllal nyert hazai pályán. Most Juan Carlos Pastornak és a játékosoknak bő egy hetük van arra, hogy felkészüljenek a csodatételre, hogy aztán jövő vasárnap este 7 órától varázsoljanak egy nagyot és eljussanak Kölnbe.

Nehéz lesz.

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is nyeretlen a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Szentlőrinccel a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában.

Tovább olvasom

Hírzóna

Győzelemmel zárta menetelését a kupában a szegedi vízilabdacsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Harmadik helyen végzett az alsóházban.

Tovább olvasom

Hírzóna

Mindkét meccsét megnyerte a szegedi pólócsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szabó Zoltán együttese továbbra is markáns arcát mutatja a sorozatban.

Tovább olvasom

Aktuál