Közélet

Csongrádon vette kezdetét a gazdaországjárás

Csongrádon vette kezdetét a gazdaországjárás

2019. április 3., szerda
Csongrádon vette kezdetét a gazdaországjárás

Gazdaországjárást tartottak Csongrádon, ez a kormány agráriumot érintő országos konzultációsorozatának egyik első fóruma volt - számolt be a Rádió 7.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, a tárca vezetői a rendezvényeken az ágazatot érintő legfontosabb tényekről és lehetőségekről számolnak be a gazdálkodóknak. A politikus, aki egyben a térség országgyűlési képviselője, hozzátette: a találkozókon szó esik arról is, milyen következményekkel járna, ha megvalósulna az Európai Bizottság elképzelése, amely a következő uniós költségvetési ciklusban csökkentené az agár- és vidékfejlesztési támogatásokat. Megerősítette: eddig már több mint 150 ezren támogatták a magyar gazdák és a termőföld védelmében, az uniós agrárforrások szintjének megőrzéséért indított petíciót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.