Közélet

A magyar óvodarendszer Európa élvonalához tartozik

A magyar óvodarendszer Európa élvonalához tartozik

2019. április 18., csütörtök
A magyar óvodarendszer Európa élvonalához tartozik

A magyar óvodarendszer Európa élvonalában van - mondta az oktatási államtitkár csütörtökön Hajdúböszörményben, egy óvoda átadásakor.

Bódis József hangsúlyozta: a kötelező óvodai ellátás és az infrastrukturális fejlesztések azt az üzenetet közvetítik, hogy "van jövőnk". Fontos, hogy a gyermekeket milyen hatások érik az óvodában, hiszen ott tanulják meg a közösségi élet alapjait, játékos foglalkozásokon fejlesztik kreativitásukat, amelyre később egyre nagyobb szükségük lesz - fogalmazott. Az államtitkár kiemelte, a veleszületett képességek fejlesztése a fő üzenete annak az oktatási stratégiának is, amelyen jelenleg dolgoznak a szakemberek, és amelyet hamarosan nyilvánossá tesznek. A stratégiában arra szeretnének megoldásokat találni, hogy a legkisebb kortól az egyetemi hallgatók oktatásáig milyen módszerekkel lehet hatékonyan fejleszteni a kreativitást, amely a problémamegoldás és a kritikus gondolkodás mellett a harmadik legfontosabb kompetencia lesz a fiatalok érvényesüléséhez. A hajdúböszörményi Napsugár Óvoda Weszprémy Gáspár utcai telephelyét a Széchenyi 2020 program keretében 325 millió forintból újították fel. A régi épület nagy részét lebontották és újat építettek a helyére. Korszerűsítették az energetikai és fűtési rendszert, napkollektorokat, napelemeket szereltek fel, új nyílászárókat építettek be. Bútorokat, informatikai és óvodapedagógiai eszközöket vásároltak és felújították a játszóudvart is.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.