Szegedi cég építheti azt a 314 milliárdos gyárat, ami Szegeden is elfért volna

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A KÉSZ Csoport végezheti Közép-Európa legkorszerűbb kertészeti termelési, feldolgozási és logisztikai központjának létrehozásához szükséges projektfejlesztési, generáltervezési, valamint mély- és magasépítési feladatait is a holding látja el.

Korábban megírtuk, sok másik óriásberuházáshoz, így például a Debrecenben épülő BMW-gyárhoz, valamint a Lufthansa Miskolcra tervezett összeszerelőüzeméhez hasonlóan elkerülte Szegedet a német FAKT AG egymilliárd eurós beruházása.

A koncepciók szerint a régió legkorszerűbb kertészeti termelési, feldolgozási és logisztikai központja épül Hegyeshalom és Bezenye határában. Nagy István agrárminiszter ezt az elmúlt évtizedek legnagyobb és legkomplexebb hazai agrár- és élelmiszeripari beruházásaként említette.

A beruházás során 50 hektáron feldolgozó és logisztikai központ, 30 hektáron üvegház, 50 hektáron pedig szabadföldi kertészet jön létre. A fejlesztés céljai között felsorolják a fenntartható mezőgazdaság támogatását, a hazai export megerősítését is. A német FAKT AG beruházásában elkészülő létesítmény ötezer munkahelyet hoz létre, és együttműködik majd a térség oktatási intézményeivel is.

Varga Mihály, a KÉSZ-csoport alapító tulajdonosa kiemelte: a holding nem csupán a megfelelő tudással, tapasztalattal és saját erőforrással rendelkezik a beruházás megvalósításához, de a németországi leányvállalata révén közös sikereket is tudhat már maga mögött a FAKT AG németországi beruházásaiban is.

Előző sztori

A kispályás bajnokságok árát is felemelte az önkormányzat

Következő sztori

Elkezdődött a spárgaszezon Csongrád megyében

Legutóbbi hasonló cikkek