Gazdaság

Szegedi cég építheti azt a 314 milliárdos gyárat, ami Szegeden is elfért volna

Szegedi cég építheti azt a 314 milliárdos gyárat, ami Szegeden is elfért volna

2019. március 27., szerda
Szegedi cég építheti azt a 314 milliárdos gyárat, ami Szegeden is elfért volna

A KÉSZ Csoport végezheti Közép-Európa legkorszerűbb kertészeti termelési, feldolgozási és logisztikai központjának létrehozásához szükséges projektfejlesztési, generáltervezési, valamint mély- és magasépítési feladatait is a holding látja el.

Korábban megírtuk, sok másik óriásberuházáshoz, így például a

Debrecenben épülő BMW-gyárhoz

, valamint

a Lufthansa Miskolcra tervezett összeszerelőüzeméhez

hasonlóan

elkerülte Szegedet a német FAKT AG egymilliárd eurós beruházása.

A koncepciók szerint a régió legkorszerűbbkertészeti termelési, feldolgozási és logisztikai központja épül Hegyeshalom és Bezenye határában. Nagy István agrárminiszter ezt az elmúlt évtizedek legnagyobb és legkomplexebb hazai agrár- és élelmiszeripari beruházásaként említette. A beruházás során 50 hektáron feldolgozóés logisztikai központ, 30 hektáron üvegház, 50 hektáron pedig szabadföldi kertészet jön létre.A fejlesztés céljai között felsorolják a fenntartható mezőgazdaság támogatását, a hazai export megerősítését is. A német FAKT AG beruházásában elkészülő létesítmény ötezer munkahelyet hoz létre, és együttműködik majd a térség oktatási intézményeivel is. Varga Mihály, a KÉSZ-csoport alapító tulajdonosa kiemelte: a holding nem csupán a megfelelő tudással, tapasztalattal és saját erőforrással rendelkezik a beruházás megvalósításához, de a németországi leányvállalata révén közös sikereket is tudhat már maga mögött a FAKT AG németországi beruházásaiban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.