Sport

Siha Zsolt: Nagyobb hittel kell futballoznunk

Siha Zsolt: Nagyobb hittel kell futballoznunk

2019. március 16., szombat
Siha Zsolt: Nagyobb hittel kell futballoznunk

A SZEOL SC két döntetlennel kezdte az NB III. Közép csoportjának tavaszi szezonját. Siha Zsolt vezetőedző szerint, az eredményesség érdekében a játékosainak nagyobb hittel kell futballoznia.

- Gondolom meglehetősen csalódott, amiért az elmúlt két mérkőzésen mindössze két pontot szerzett a csapata.

- A pontok és a produktum tekintetében is többre számítottunk. Jelenleg azon dolgozunk, hogy visszataláljunk az őszi önmagunkhoz. Úgy gondolom, hogy a kudarctól való félelem görcsössé teszi a játékosokat, ezen mindenképpen változtatni kell.

- Ha úgy vesszük, akár sikerként is elkönyvelhetik a makói összecsapást, hiszen a hajrában sikerült pontot menteniük. Lehet ebből erőt meríteni?

- Azután kezdtünk el igazán futballozni, miután megszerezte a vezetést a Makó. Nehézen tudtunk iramot diktálni, mivel a hazaiak nagyon jól ölték a játékot. Talán, ha előbb lőjük a gólt, akkor akár még fordítani is tudtunk volna, de most már kár ezen rágódni. Nehéz erőt meríteni ebből, mivel egyértelműen győzni mentünk Makóra, és ehhez képest csalódás az eredmény, de persze lehet, hogy ez az egy pont még nagyon értékes lesz a végelszámolásnál.

- Tavaly a kifejezetten jó őszi szezont egy meglehetősen visszafogott tavaszi követte. Nem tart attól, hogy megismétlődik ez a forgatókönyv?

- Nem gondolnám, hogy ebből a szempontból párhuzamot kell vonni a két bajnokság közt. Tavaly hasonló pontszámmal vágtunk neki a tavaszi szezonnak, de az esélytelenek nyugalmával játszottunk, mivel a Tiszakécske és a Pécs sokkal előnyösebb helyzetben volt. Ráadásul akkor a mutatott játékkal nem volt baj, most inkább az az aggasztó, hogy nem tudtunk dominálni egyik idei találkozónkon sem.

- Miben látja a visszafogottabb teljesítmény okait?

-

Sokkal nagyobb hittel kell játszanunk! Ősszel a legtöbb mérkőzésen csúsztak-másztak a srácok, sorra nyerték a párharcokat és ennek köszönhetően tele voltak önbizalommal. Valahogy vissza kell találnunk a régi önmagunkhoz.

Hiába nyertük sorra az edzőmeccseket, nem szabad azokból messzemenő következtetéseket levonni, mivel azok tét nélküli összecsapások. Teljesen más egy bajnoki mérkőzésen pályára lépni, mint egy barátságos meccsen.  

- Elképzelhető, hogy a hosszú téli szünet megtörte a játékosok önbizalmát? -

A legtöbb edző ilyenkor arról panaszkodik, hogy a csapata még nem találta meg a játékát. Őszintén szólva, ezt nem is csodálom, hiszen az utolsó őszi fordulót követően kis túlzással egy hónapig labdához se érnek a játékosok. Ezután két hónapon keresztül műfüvön edzenek a csapatok, majd kora tavasszal rámennek a kifogásolható minőségű pályákra bajnoki meccset játszani. Szerintem rettenetesen hosszú ez a kilencvennapos szünet.

- Abból a szempontból szerencsések, hogy az éllovas Szentlőrinc és a városi rivális Szeged-Grosics is értékes pontokat hullajtott az előző fordulóban.

- Nem lepődtem meg ezen, az NB III. egy nagyon kiegyenlített bajnokság. Idén nincsenek igazán kimagasló csapatok, mint amilyen tavaly a Pécs és a Tiszakécske volt. Ráadásul az alacsonyabban rangsorolt együttesek is sokat erősödtek az előző idényhez képest, így szinte a legtöbb mérkőzés háromesélyes.

- Ha már a Pécset említette, a soron következő ellenfelük pont a Baranya megyei együttes lesz. Ősszel gól nélküli döntetlent játszottak ellenünk, most is kiegyenlített csatára számít?

- Nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, de az biztos, hogy ezen a szinten minden meccs rettentően nehéz. Kulcsfontosságú lesz, hogy melyik csapat lövi az első gólt. A PMFC hozzánk hasonlóan jól szerepelt a téli edzőmeccseken, ehhez képest eddig csak pontot szereztek tavasszal. Ebből is látszik, hogy a felkészülési meccsekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

A SZEOL SC vasárnap 15.00-kor a Pécsi MFC csapatát látja vendégül a Szegedi Vasutas Stadionban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.