Közélet

Novák Katalin: Nem kell félteni a magyar nőket!

Novák Katalin: Nem kell félteni a magyar nőket!

2019. március 8., péntek
Novák Katalin: Nem kell félteni a magyar nőket!

Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint, ma egyre jobb nőnek lenni Magyarországon. A kormány intézkedései hozzájárulnak ahhoz, hogy megkönnyítsék a nők mindennapjait, a gyermekvállalást, és később abban is segítenek, hogy az anyaságot össze tudják egyeztetni a munkavállalással.

Korábban egy nőnek választania kellett karrier és család között, és azt is jól meg kellett gondolnia, hogy mikor legyen anya. Ma Magyarországon már nem kelt indokolatlan félelmet egy nőben a gyermekvállalás. Persze ma sem könnyű az elköteleződés, az életforma-váltás, de a család és a munka ma már nem egymásnak ellentmondó, hanem párhuzamosan megvalósítható részei az életnek. Ebben igyekszünk segítséget nyújtani.

Jó nőnek lenni ma Magyarországon?

Szerintem egyre jobb nőnek lenni, és egyre kisebb a különbség a férfiak és a nők lehetőségei között. A magyar nők legalább olyan tehetségesek, rátermettek és tettrekészek, mint a magyar férfiak. Ráadásul mi, magyar nők, még arról sem mondtunk le, hogy udvariasak legyenek velünk, értékeljük, ha előre engednek az ajtónál vagy felsegítik a kabátunkat.

Milyen intézkedéseket hozott a kormány, amely most kifejezetten a nők életét segíti?

Egy nő életében a gyermekvállalás az az esemény, mely komoly változást okoz. Most olyan családtámogatásokat vezetünk be, amelyek további segítséget nyújtanak. Bevezetjük a Babaváró Támogatást, amely a 18-40 év közötti nők és férjük számára nyújt egyedülálló segítséget. A házaspárok tízmillió forintos kamatmentes szabad felhasználású hitelt tudnak igényelni, amely akár vissza nem térítendő támogatássá is válhat, ha három gyermeket vállalnak. A munkavállaláshoz is segítséget adunk, hiszen lesz annyi bölcsődei férőhely, amennyire szükség van. Bevezetjük a nagyszülői GYED-et, de említhetném a használt lakásra kiterjesztett CSOK-kölcsönt és a nagycsaládosok számára elérhető kedvezményes autóvásárlást is. Ráadásul a négygyermekes édesanyák életük végéig személyi jövedelemadó-mentességet is kapnak a jövő évtől. Azt is meg tudjuk ígérni, hogy a támogatások igénylése egyszerű lesz, nem lesznek adminisztratív és bürokratikus akadályok, így bízunk abban, hogy az új családvédelmi akcióink nagyon sok magyar nőt, férfit és családot meg tud szólítani.

A 2017-es adatok alapján már a teljes társadalomban magasabb a felsőfokú végzettséggel rendelkező nők aránya, mint a férfiaké. Eljuthattunk az egyenjogúság azon pontjára, ami a nőket megilleti?

Az élet egyes területein mindenképpen. Fontos, hogy az egyenjogúságért folytatott küzdelemben azt se tévesszük szem elől, hogy Magyarországon a nők ebben már nem állnak rosszul, csak élni kell a lehetőségekkel. Az egyetemekről, a szakképzésből folyamatosan jönnek ki azok a fiatalok, akik nőként megkövetelik az őket megillető helyet, a vállalkozók között is sok a sikeres nő. Nem kell félteni a magyar nőket, mert erősek és öntudatosak, és meghozzák azokat a döntéseket, amelyek számukra a kedvezőek.

Lehet –e egyensúlyt találni az anyaság és a karrier között?

Ma mindenképpen könnyebb, mint korábban. A 2010-es kormányváltás előtt sok támogatás megszűnt. Ebben az időszakban vették el a GYES harmadik évét, tehát ha nem született meg a kistestvér három éven belül, akkor a nők visszakényszerültek a munkahelyükre. Ha azonban kistestvér született, akkor a nagyobbik után már nem lehetett felvenni a támogatásokat. Az egy nagyon nehéz időszak volt, de 2010 óta folyamatosan építjük újra a családtámogatásokat és igyekszünk visszaszerezni az emberek bizalmát is: merjenek ismét gyermeket vállalni, családot alapítani. Ettől függetlenül, ha egy nő szeretne sikeres lenni mind a munkájában, mind a magánéletében ez a kihívás egy állandó megfelelés elé állítja, legyen szó bármilyen támogató környezetről.

Hogyan segítik a nők visszailleszkedését a munkába a szülés után?

2017-től új, a helyi igényekhez jobban igazodó mini, családi és munkahelyi bölcsődéket hoztunk létre, a munkahelyvédelmi adókedvezménnyel a munkáltatók járnak jól, ha kisgyermekes szülőt alkalmaznak, és a jövőben a rugalmas foglalkoztatásra is nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni. A közelmúltban létrehoztuk a Család- és Karrierpontok hálózatát, működnek ilyen központok Csongrád megyében is, ezek pontosan azt a célt szolgálják, hogy a kisgyermekes édesanyák segítséget kaphassanak a helyben való, rugalmas munkavállaláshoz. Fontos, hogy a munkaadók is lássák a kisgyermekes édesanyákban rejlő lehetőségeket. Emellett dolgozunk a kismama-szövetkezetek kialakításán is, azon, hogyan tudnánk jogszabályokkal, ösztönzőkkel a munkaerőpiacot még kedvezőbbé tenni mind az édesanyák, mind a munkaadók számára, és még inkább segíteni a nőket abban, hogy helyt tudjanak állni a munka mellett a családi életükben is. Sok munka van mögöttünk, de legalább annyi még előttünk is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.