Közélet

Missziós kereszt érkezett Szegedre

Missziós kereszt érkezett Szegedre

2019. március 11., hétfő
Missziós kereszt érkezett Szegedre

Országjárásra indult a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbólumának választott Missziós kereszt. Az alkotás vasárnap érkezett a szegedi Dómba, majd a megye több városában is bemutatják. A kereszt alkotójának emlékére kiállítás nyílt a Dóm Látogatóközpontban - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint nagyböjt első vasárnapján megérkezett Szegedre a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Missziós keresztje. Vasárnap reggeltől három napon keresztül a Szegedi Dómban is kifejezhetik tiszteletüket az érdeklődök a tölgyfa kereszt előtt, és kérhetik a magyar szentek oltalmát. A keresztet a 2007-es Budapesti Városmisszió alkalmával állították fel először, majd az esztergomi bazilika északi kereszthajójában helyezték el véglegesen. Innen indult útjára, hogy bejárja a Kárpát medencét a 2020-as Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszusig. A keresztet Ferenc pápa is megáldotta Rómában két éve a magyar püspökök vatikáni látogatása alkalmával. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Frank Yvette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.