Közélet

Jó Reggelt Szeged - Sok egyetemista hagyná el Szegedet a diploma után

Jó Reggelt Szeged - Sok egyetemista hagyná el Szegedet a diploma után

2019. március 14., csütörtök
Jó Reggelt Szeged - Sok egyetemista hagyná el Szegedet a diploma után

Sok érdeklődőt vonzott a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Tavaszi Állásbörzéje. A végzősök közül sokan kihasználták ezt a lehetőséget, hogy jövőjük kapcsán tájékozódjanak, azonban sokan nem Szegeden képzelik el karrierük kezdetét. Nem véletlen.

Az SZTE Tavaszi Állásbörzéjén a mérnököket és az informatikusokat keresték a leginkább

. A TIK-ben 70 kiállító gyűlt össze.A szegedi állásbörzével egy napon kezdődött Budapesten a Szakma Sztár Fesztiválon. A rendezvény megnyitóján Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, Magyarország ajánlata a fiataloknak a biztonságos környezet és a biztos jövő.

Telefonos alkalmazást fejlesztett ki a Szegedi Tudományegyetem

azért, hogy előre lehessen készülni a viharokra a térségben. A fejlesztést a lehullott esővíz hasznosítása miatt alkották meg.

Tavaly óta dolgozott az alkalmazáson a Szegedi Tudományegyetem, hogy minél pontosabban előrejelezze a térségünkben egyre gyakrabban előforduló zivatarokat. A projektet Szeged és a szerbiai Újvidék egy közös pályázat kapcsán valósítja meg.

Klublegenda váltotta a klublegendát az FK kispadján

.

A hétvégén lemondott Dóra János vezetőedző, a Klub vezetősége ezt tudomásul vette. Janinak köszönjük kitartó munkáját, aki a csapatot nem hagyja el, játékosként továbbra is segíti a kék-feketéket. A vezetőedzői posztot a Klub másik legendája, az eddigi szakmai vezető, Hüvös Gábor látja el a tavasz hátralévő mérkőzésein, és hiszünk benne, hogy mint már annyiszor, sikerrel vívja meg a bennmaradásért folytatott harcot.

Őszre elkészülhet a Szegedi Vadasparkban az orrszarvúk kifutója.

Az már biztos, hogy az indiai kultúra építészeti stílusa fog vissza köszönni az állatok lakhelyén, az orrszarvúk a tervek szerint a Taj Mahal részletei között érezhetik magukat otthon.

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.