Hírzóna

Haza akar menni, de Ciprusnak sem kell Ahmed H., a röszkei "terrorista"

Haza akar menni, de Ciprusnak sem kell Ahmed H., a röszkei "terrorista"

2019. március 2., szombat
Haza akar menni, de Ciprusnak sem kell Ahmed H., a röszkei "terrorista"

Hiába kérvényezte, hogy Ciprusra kerülhessen, az ottani külügy egyelőre semmit nem reagált a kérvényére.

Nem reagál a ciprusi külügyminisztérium Ahmed H.-nak a szigetország magyarországi nagykövetségén keresztül benyújtott kérelmére, és eddig nem látták el érvényes okiratokkal a 2015-ös röszkei zavargásokban játszott szerepéről ismert szír férfit, akinek ciprusi iratai időközben lejártak –

tudta meg

a Magyar Nemzet. Ahmed H. jelenleg kiadatási őrizetben van hazánkban, s Ciprusra szeretne eljutni – ahol a férfi felesége és a gyerekei is tartózkodnak –, miután terrorcselekményért kiszabott ötéves szabadságvesztése kétharmadának letöltését követően feltételesen szabadult, és kiutasították Magyarországról. A férfit elsőfokon 10 év börtönre ítélte a bíróság terror cselekmény miatt, amiért fellázította a röszkei határnál várakozó, majd ezután tombolni kezdő bevándorlókat. Végül 5 év börtönre enyhítették a büntetését és kimondták: köteles elhagyni Magyarországot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.