Sport

Fiola szerint van esélyünk a horvát klasszisok ellen

Fiola szerint van esélyünk a horvát klasszisok ellen

2019. március 24., vasárnap
Fiola szerint van esélyünk a horvát klasszisok ellen

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett Szlovákiában, a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatának első meccsén. A nemzeti tizenegy vasárnap a világbajnoki döntős horvátok ellen javíthat. Fiola Attilára a makacs térdsérülése miatt ezúttal nem számíthat a szövetségi kapitány, a MOL-Vidi játékosa azonban a lelátóról szorít a válogatottért, amelynek szerinte lehet esélye a világklasszisok ellen.

- Akárcsak 2014-ben, most is vereséggel kezdte az Európa-bajnoki selejtezőket a magyar válogatott. Mennyire fáj a szíve, amiért lemaradt a szlovákok elleni rangadóról?

- Nagyon rossz volt kívülről nézni, főleg így, hogy kikaptunk. Rettentően csalódott vagyok! Nagyon sajnálom a magyar szurkolókat, akik kiutaztak és végig biztatták a csapatot. Konkrétan leszurkolták a hazai tábort, többet érdemeltek volna

.

Fájó, hogy egy ikszes meccset vesztettünk el.

- Mindkét gólt komoly egyéni hibák után kaptuk. Ön hogyan látta a találatokat?

- Bosszantó gólokat kaptunk. Az első elkerülhető lett volna, ráadásul lélektanilag is nagyon rosszkor jött. A másodiknál már mindent egy lapra feltéve mentünk előre, és kinyíltunk hátul. Sajnálom, nem érdemeltek vereséget a srácok. Bízom benne, hogy az elkövetkezendő meccseken ki tudjuk ezt javítani.

- Vasárnap a világbajnoki döntős Horvátország ellen játszik a válogatott, az sem lesz könnyebb feladat, sőt…

- Nyilván nem lesz egyszerű, hiszen a csoportfavorit ellen játszunk,

ráadásul a horvátok tele vannak világklasszis játékosokkal. Ennek ellenére bízom abban, hogy a hazai közönség előtt jó eredményt tudunk elérni.

- A szlovákok elleni meccs azt igazolta, hogy a védelemre ráférne az erősítés. Mikor térhet vissza a pályára?

- Körülbelül két-három hét múlva edzhetek újra a csapattal. Remélem, hogy minden rendben lesz és hamarosan újra pályára léphetek.

Makacs térdsérülése miatt ezúttal csak a lelátóról nézi a válogatott meccset Fiola Attila. (Fotó: MTI)

- A válogatott után térjünk át a bajnokságra: nyolc fordulóval a vége előtt, nyolc pont a hátrányuk a listavezető Ferencvárossal szemben az NB I-ben. Ez még ledolgozható?

- Ameddig még van matematikai esélyünk, nem adjuk fel a harcot! Sajnos már nem a mi kezünkben van a sorsunk, a Fradinak többször is botlania kellene. Ettől függetlenül mi megpróbálunk minden meccset megnyerni. Remélem, hogy sikerül behozni a hátrányt.

- A kupában idegenben sikerült legyőzniük a Ferencvárost. Hogy látja az esélyeket a visszavágóra nézve?

- Nagy fegyvertény idegenben legyőzni a Ferencvárost, és ez most szerencsére sikerült nekünk. Bízom benne, hogy a visszavágón kiharcoljuk a továbbjutást. Mindenképpen szeretnénk megnyerni idén a Magyar Kupát.

- Különleges szezon ez a MOL-Vidi számára, hiszen a csapat bejutott az Európa-liga csoportkörébe, ugyanakkor lehet azt mondani, hogy ez a remek európai kupaszereplés rányomta a bélyegét a bajnoki szereplésre?

- Összességében igen. A kupaszereplés alatt hetente 2-3 meccset játszottunk, ez eléggé megterhelő volt. Ősszel már 5-6 pontos hátrányba kerültünk a listavezetővel szemben, ezt azóta se tudtuk behozni, sőt még tovább nőtt a Fradi előnye. Ezzel együtt bízom benne, hogy valamilyen úton-módon a következő idényben is sikerül bejutnunk valamelyik kupasorozat főtáblájára.

- Mi kell ahhoz, hogy ez megvalósuljon?

- A bajnokság megnyerése nagy előny lenne, mivel az idei szereplésünkkel, annyival javult az UEFA koeficiensünk, hogy talán az első két selejtezőkörben kiemeltek lennénk. Ráadásul a Bajnokok ligája abból a szempontból is jobb, hogy ott van egy hibázási lehetőség, hiszen, ha kiesel, az Európa-ligában folytathatod. Ha másodikok vagyunk, akkor vélhetően nehezebb lesz a sorsolás, úgyhogy ezért is roppant fontos, hogy megnyerjük a bajnokságot.

- Melyik volt a legnagyobb élménye a kupakalandban?

- Már az egy óriási élmény volt, hogy bejutottunk a főtáblára, igaz jobb lett volna, ha legyőzzük az AEK Athént, mert akkor a BL-ben szerepelhettünk volna, de úgy gondolom, hogy nincs miért szégyenkeznünk.

A Chelsea elleni oda-visszavágó örök emlék marad, fantasztikus érzés volt a Stamford Bridge-n játszani. Remélem, hogy lesz még alkalmam hasonló mérkőzéseken pályára lépni a MOL-Vidi és a válogatott színeiben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.