/

Buszon heroint csempésző szerb dílert kaptak el a csongrádi nyomozók – videó!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az osztrák hatóságok közreműködésével vettek őrizetbe egy szerb férfit a Csongrád megyei nyomozók, akit kábítószer-birtoklás miatt köröztek – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A feltételezett elkövető még 2015 szeptemberében egy külföldi autóbusz utasaként jelentkezett belépésre Röszkén. A hatóságok a jármű utasterében, két ülés között, becsomagolva heroingyanús anyagot találtak, amelyet a Csongrád megyei nyomozók lefoglaltak.

A magyar rendőrök 2017 májusában azonosították a csomag tulajdonosát és a szerb férfi ellen európai elfogatóparancsot rendelt el a bíróság. Ez alapján a busz egykori utasát a napokban az osztrák hatóságok letartóztatták, majd a nemzetközi együttműködés keretében február 28-án kiadták a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak.

A 29 éves szerb állampolgár ellen kábítószer-birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók a férfit őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.​

Előző sztori

Nyolc migránst fogtak Szegednél

Következő sztori

Nyolc részeg sofőrt kapcsoltak le a hétvégén Csongrádban