Közélet

Bartók Csaba: A magyar szabadságot sohasem adták ingyen

Bartók Csaba: A magyar szabadságot sohasem adták ingyen

2019. március 14., csütörtök
Bartók Csaba: A magyar szabadságot sohasem adták ingyen

A szegedi Fidesz megemlékezett az 1848-1849- es forradalom és szabadságharc áldozataira csütörtökön a Dóm téren, a Petőfi szobornál.Beszédet mondott Bartók Csaba a Szegedi Fidesz elnöke és Karol Biernacki a Szegedi Lengyel Önkormányzat elnöke, és Lengyel Köztársaság tiszteletbeli konzulja.

Bartók Csaba a megemlékező beszédében kiemelte, hogy a magyar nemzet az 1848-49-as forradalom és szabadságharcban, fegyverek és erőszak nélkül, a szavak és a törvények erejével vívta ki, hogy egész Európa ránk figyeljen. Sok nemzet álmodni sem mert ilyen szabadságról, amit a magyarok elértek, mert mindig egy birodalom irányítása alatt éltek. Hozzátette, a magyarok ma is szép szóval állnak ki a szabadságuk megtartása mellett. 1848-ban az orosz csapatokat szabadították ránk, ma Brüsszel eljárásokat, fenyegetéseket, zsoldosokból álló hadsereget szabadít ránk.

"Ma ismét szabadságharcot kell vívnunk. Május 26- án az Európai Parlamenti választásokon kell döntenünk arról, hogy egy bevándorló kontinensen, vagy a nemzetek Európájában szeretnénk élni."

- tette hozzá Bartók Csaba. A teljes ünnepséget itt nézheti meg:

Képek: Kovács Ferenc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.