Közélet

Anyaotthonba került a mesterfodrász

Anyaotthonba került a mesterfodrász

2019. március 29., péntek
Anyaotthonba került a mesterfodrász

Zsiga Renáta a L’ORÉAL Professionnel Magyarországi Nagykövete, a Családok Átmeneti Otthonába költözött. A nagykövet egy felkérés miatt látogatott el a Családok Átmeneti Otthonába. A Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány kérte fel, hogy egy családi nap keretein belül készítsen mesteri frizurát az ott élő személyeknek.

A Családok Átmeneti Otthonába olyan nők és gyermekeik kerülhetnek be, akiket súlyosan bántalmaztak. Maximum másfél évet tölthetnek bent és közben segítik őket abban, hogy új életet kezdhessenek.

Az intézmény teljesen zárt. Az ajtókat, ablakokat rácsok védik. Belátni nem lehet, valamint kamerákkal is megfigyelik az intézményt. A látogatók csak előzetes engedéllyel léphetnek be.

A Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány tartós közérdekű célja, hogy az intézményekben élők életkörülményeit javítsa és védelmet nyújtson a pszichésen, fizikálisan és szociálisan kiszolgáltatott nőknek és gyermekeiknek.

A céljuk az volt a családi nappal, hogy a Családok Átmeneti Otthonában élők számára maradandó élményt adjunk. Atámogatók és partnerek részvételével, ami színesebbé teszi a mindennapjukat, hogy egy pillanatra elfelejthessék a mindennapi gondjaikat és kikapcsolódhassanak.

A családi nap keretén belül Zsiga Renáta A L’ORÉAL Professionnel Magyarországi nagykövete, aki hazai és nemzetközi előadóművész a fodrászat világában. Divatfotózások, szemináriumok, divatshow-k rendszeres fellépője. Life coach kommunikációs szakember, valamint a Szegedi Tudományegyetem Stíluskommunikátor szakán másoddiplomás hallgatók tanára, üzletasszony és egy csodálatos kislány édesanyja.

A mesterfodrász a csapatával csodaszép frizurákat varázsolt az intézményben élőknek. Mindezek mellett minőségi és személyre szabott L’OREAL Professionnel termékekkel ajándékozta meg a nőket és a gyermekeket.

„ Természetesen jó szívvel, első szóra vállaltam a felkérést. Sajnos tudom, hogy milyen bántalmazott, vagy éppen kiszolgáltatott nőnek lenni. Gyermekkoromban, majd később fiatal felnőttként én is átéltem azt, hogy az idegen férfiak, hogy és miként tudnak visszaélni az erőfölényükkel, kiszolgáltatott lányokkal szemben. Ezt egy életre megjegyeztem.” – mesélte a felkérésről Zsiga Renáta. Természetesen az ünnepi ebéd sem maradhat el ezen a különleges napon. A szépítkezés után a HBH Bajor Söröző biztosítja a fenséges ételeket és desszerteket. A családi nap megvalósításában partnerünk volt még a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye is.    

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.