Anyaotthonba került a mesterfodrász

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zsiga Renáta a L’ORÉAL Professionnel Magyarországi Nagykövete, a Családok Átmeneti Otthonába költözött. A nagykövet egy felkérés miatt látogatott el a Családok Átmeneti Otthonába. A Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány kérte fel, hogy egy családi nap keretein belül készítsen mesteri frizurát az ott élő személyeknek.

A Családok Átmeneti Otthonába olyan nők és gyermekeik kerülhetnek be, akiket súlyosan bántalmaztak. Maximum másfél évet tölthetnek bent és közben segítik őket abban, hogy új életet kezdhessenek.

Az intézmény teljesen zárt. Az ajtókat, ablakokat rácsok védik. Belátni nem lehet, valamint kamerákkal is megfigyelik az intézményt. A látogatók csak előzetes engedéllyel léphetnek be.

A Gyermekláncfű Anyaotthon Alapítvány tartós közérdekű célja, hogy az intézményekben élők életkörülményeit javítsa és védelmet nyújtson a pszichésen, fizikálisan és szociálisan kiszolgáltatott nőknek és gyermekeiknek.

A céljuk az volt a családi nappal, hogy a Családok Átmeneti Otthonában élők számára maradandó élményt adjunk. A támogatók és partnerek részvételével, ami színesebbé teszi a mindennapjukat, hogy egy pillanatra elfelejthessék a mindennapi gondjaikat és kikapcsolódhassanak.

A családi nap keretén belül Zsiga Renáta A L’ORÉAL Professionnel Magyarországi nagykövete, aki  hazai és nemzetközi előadóművész a fodrászat világában. Divatfotózások, szemináriumok, divatshow-k rendszeres fellépője.  Life coach kommunikációs szakember, valamint a Szegedi Tudományegyetem Stíluskommunikátor szakán másoddiplomás hallgatók tanára, üzletasszony és egy csodálatos kislány édesanyja.

A mesterfodrász a csapatával csodaszép frizurákat varázsolt az intézményben élőknek. Mindezek mellett minőségi és személyre szabott L’OREAL Professionnel termékekkel ajándékozta meg a nőket és a gyermekeket.

„ Természetesen jó szívvel, első szóra vállaltam a felkérést. Sajnos tudom, hogy milyen bántalmazott, vagy éppen kiszolgáltatott nőnek lenni. Gyermekkoromban, majd később fiatal felnőttként én is átéltem azt, hogy az idegen férfiak, hogy és miként tudnak visszaélni az erőfölényükkel, kiszolgáltatott lányokkal szemben. Ezt egy életre megjegyeztem.” – mesélte a felkérésről Zsiga Renáta.

Természetesen az ünnepi ebéd sem maradhat el ezen a különleges napon. A szépítkezés után a HBH Bajor Söröző biztosítja a fenséges ételeket és desszerteket.  A családi nap megvalósításában partnerünk volt még a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye is.

 

 

Előző sztori

Három hétig küzdenek a rókák ellen Csongrádban

Következő sztori

Csökkent a halálos balesetek száma Csongrádban