Hírzóna

Amfetamint árult egy drogdíler Szegeden

Amfetamint árult egy drogdíler Szegeden

2019. március 27., szerda
Amfetamint árult egy drogdíler Szegeden

Jogerősen kilenc és fél év fegyházbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy férfit, aki hónapokon át árult amfetamint és ecstasy-t a Tisza-parti városban.

A táblabíróság jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. A férfi társát, aki segítséget nyújtott a drog árusításához, négy év börtönre ítélték. A vádlottak hosszabb ideje ismerték egymást, mindketten kábítószer-fogyasztók voltak. Az egyik férfi 2016 elejétől árult drogot baráti körében, illetve szegedi szórakozóhelyeken ismeretleneknek.

A férfi 2016. március 11-én hajnali 1 óra körül egy szegedi szórakozóhely előtt akart kábítószert eladni, de mielőtt értékesíthette volna a nála lévő drogot, a rendőrök elfogták. A vádlottól a csekély mennyiség több mint kétszeresének megfelelő mennyiségű kábítószert foglaltak le. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a férfi igazoltatása előtt kábítószert fogyasztott.

Az esetet követően a vádlott folytatta a kábítószer árusítását, de hogy a lebukás veszélyét csökkentse, elhatározta, hogy saját lakásán kívül fogja tárolni a drogot. Ismerősét kérte meg arra, hogy otthonában rejtse el a kábítószert. A lakásban a rendőrök 2016. április 26-án tartottak házkutatást, és több száz ecstasy tablettát és amfetamint foglaltak le. A drog teljes hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának csaknem ötszöröse volt. A házkutatás során találtak még a kábítószeradagok porciózásához használatos gumikesztyűket, digitális mérleget és a vádlottak saját fogyasztását szolgáló kábítószert is. Döntésével a táblabíróság enyhített az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által a másodrendű vádlottra kiszabott öt év kilenc hónapos fegyházbüntetésen. Benedek Tibor bíró az indoklás során kifejtette, a törvényszék a bűncselekményben bűnsegédként részt vevő, bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomást tevő, büntetlen előéletű fiatal felnőtt vádlottra a törvényszék eltúlzottan súlyos büntetést szabott ki. (MTI)  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.