Írjon nekünk

Közélet

Álommunkahelyet hoztak létre Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/sk.jpg

Megjelent:

Nagy elismerést kapott a szegedi Antavo belvárosi irodája, mert megnyerték a 2018-as “Év irodája” versenyt. Az irodát a cég társalapítója, Kecsmár Attila álmodta meg az új- Mayer házban. Az Antavo 2018 őszén nyitott, de máris kivívta a magyarországi és a nemzetközi figyelmet többek között azzal, hogy az ott dolgozók lehetnek a legboldogabb munkavállalók. Jelenleg is több nyitott helyük van, így akár szegedi szakemberek is bekerülhetnek az „álom munkahelyre.”

Az Antavo irodájába belépve egyből tátva marad a szánk.

Az ott dolgozók elmondása szerint sosem kelnek fel úgy reggel, hogy nincs kedvük bemenni dolgozni. Ez nem véletlen. A 400 négyzetméter alapterületű irodában üvegfalak, üvegtárgyalók, négyméteres belmagasság, higiénikus mosdó, hatalmas, stílusos iroda fogadja az alkalmazottakat, és a vendégeket.

Kecsmár Attila, társtulajdonos, az Antavo megálmodója. Kép: Kovács Ferenc

Kecsmár Attila, Csarnai Gábor, Szabó Zsuzsi és Bencsik András az Antavo társalapítói. Az iroda kinézete teljes egészében Kecsmár Attilának köszönhető. Ő tervezte, álmodta meg a belső teret, és a kivitelezésben is végig segített, az elképzelés pedig az volt, hogy minél kevesebb pénzből valósítsák meg a kivitelezést.

Luxus dolgokat nem tartalmazott a terv, meglepően kevés pénzből sikerült kihozni a versenyen megválasztott „Év Irodáját.”

Azért érzik igazán magukénak a helyet, mert nem vállalkozóknak volt kiadva a felújítás, hanem szinte mindenki részt vett benne gondolatokkal, ötletetekkel.

„ A tégla –beton az most cool, menő, és talán egyszerűbb is volt megcsinálni. Londonban, vagy Amerikában teljesen normális, hogy ilyen irodákban dolgoznak az emberek. Az épület adottságai tökéletesek, a mi helyünkön korábban a Kultúr Café üzemelt, én még buliztam is ott, és már akkor eldöntöttem, ide irodát akarok csinálni” – mondja Kecsmár Attila.

A kérdésre, hogy miért van szükség egy ilyen irodára Szegeden, azt válaszolta:

„Mert szeretnénk ilyen környezetben dolgozni, és szeretnénk, ha mások is látnák ezt. Nyílván a verseny megnyerésével a nemzetközi piacon is figyelmet követelünk ki, és megmutattuk, hogy Szeged nem a világvége.” – teszi hozzá Attila.

Kép: Kovács Ferenc

Kecsmár Attila szerint nem elképzelhetetlen, hogy néhány év múlva több ilyen iroda is lesz Szegeden. Őt még nem kérték fel, hogy másoknak nyújtson segítséget, de valószínűleg nem is vállalná. Ez nem a szakmája, ugyanis ő alapjáraton IT szakember, a tervezést csak hobbiból csinálja, leginkább azért, hogy kikapcsolja az agyát. Az iroda ötlete 2017-ben konkretizálódott, ezt hét – nyolc hónap gondolkodás követett, majd fél év alatt sikerült befejezni a kivitelezést.

„Szuper az Antavoban dolgozni, főleg úgy, hogy részt vettem a dizájnelemek megálmodásában. Lassan két éve dolgozok itt account menedzserként. Ez azt jelenti, hogy nemzetközi ügyfelekkel vagyok a fő kapcsolattartó. Nagyon szeretek reggelente bejönni ide, a tér is szuper, és maga a feladatok is.” – meséli Fehér Andrea, a cég munkatársa.

Fehér Andrea, account menedzser. Kép: Kovács Ferenc

Az Antavoban a legtöbb berendezési tárgy emlékeztet arra, amivel az ott dolgozók foglalkoznak. A kicsivel több, mint negyven szakember, elsősorban a divat és kereskedelem szektorban működő vállalatok számára fejlesztenek egy újszerű marketingszoftvert, amivel hatékony és élvezetes hűségprogramokat lehet működtetni. A vállalat ügyfelei jelenleg tizenhat országból származnak. Az Antavo az elmúlt évben komoly szakmai sikereket könyvelhetett el, az alkalmazottaik száma 14-ről 44 főre nőtt. Jelenleg kollégáik hat helyszínről dolgoznak: Szegedről, Budapestről, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Olaszországból és Norvégiából.

 

 

 

 

 

 

 

Balhé

Újabb szegedi vezető bírót vádol elfogultsággal a PS

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/sk.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ez a közismert bíró ítélte el a Fidelitast is az elhíresült börtönválogatottas plakát miatt. Nem sokkal később jogerős, elmarasztaló ítélet született a városvezetőkkel szemben. A férfi ex-felesége önkormányzati cégeknek dolgozik, a bíró mégis csak egy esetben jelentett összeférhetetlenséget, a többiben, ahol önkormányzati cégek vettek részt, nem – állítja a lap. Ez már a sokadik szegedi […]

Tovább olvasom

Közélet

Surján László mond beszédet Szegeden, a kommunizmus áldozatainak emléknapján

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/sk.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ismét közös szervezésű programmal emlékezik a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára.

Tovább olvasom

Közélet

Püspökké szentelték, és az erdélyi római katolikus főegyházmegye élére állították Kovács Gergelyt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/sk.jpg

Megjelent:

Szerző:

A szentelésen mintegy félszáz püspök vett részt a Szent Mihály székesegyházban, a templom előtti teret pedig a hívek ezrei töltötték meg.

Tovább olvasom

Aktuál