Szórakozás

A Taj Mahalra hasonlít majd a szegedi orrszarvúk kifutója

A Taj Mahalra hasonlít majd a szegedi orrszarvúk kifutója

2019. március 13., szerda
A Taj Mahalra hasonlít majd a szegedi orrszarvúk kifutója

Őszre elkészülhet a Szegedi Vadasparkban az orrszarvúk kifutója. Az már biztos, hogy az indiai kultúra építészeti stílusa fog vissza köszönni az állatok lakhelyén, az orrszarvúk a tervek szerint a Taj Mahal részletei között érezhetik magukat otthon.

„100-120 millió forintot szánunk az orrszarvúk kifutójára, de a pontos összeget még nem tudni.”- tájékoztatott Veprik Róbert, a Vadaspark igazgatója. Jelenleg a közbeszerzési eljárás zajlik, amiből megépítik majd az állatok kifutóját. A tervek szerint ezzel el kell készülni őszre. A két orrszarvút, ami Szegedre érkezik majd, ingyen kapja a Vadaspark a Fajtamentő Tenyészprogram keretein belül.

„ A két állat Csehországból, Hollandiából, vagy Németországból érkezik majd. Ezt is a tenyészprogram dönti majd el.” – mondja az igazgató.

Két egyforma nemű orrszarvút kap majd Szeged, akik az ivarérettség eléréséig lesznek majd együtt. Ezek után az egyik állat másik állatkertbe megy majd, és új, ellenkezű nemű orrszarvú érkezik amiatt, hogy biztosan születhessen utód Szegeden. Ez azért fontos, mert ha két fiatal állat együtt nő fel, akkor inkább testvér kapcsolat alakul ki köztük, és nem néznek egymásra lehetséges párként.

Ahogy korábban az elefántoknál, ahol Angkor romjai elevenednek meg a kifútón, az orrszarvúknál indiai környezet, a tervek szerint a Taj Mahal részletei felfedezhetőek lesznek a hamarosan megépülő kifutónál.

A Vadaspark új szenzációját idén ősztől élvezhetik a látogatók.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.