Közélet

Új látványtervek láttak napvilágot a Széchenyi térről

Új látványtervek láttak napvilágot a Széchenyi térről

2019. február 12., kedd
Új látványtervek láttak napvilágot a Széchenyi térről
A szegeder.hu megosztott néhány olyan látványtervet a Széchenyi térről, amelyek nem nyerték el a zsűri tetszését, így egészen biztosan nem azok alapján fogják rekonstruálni Szeged központi terét. Mindenesetre érdemes összehasonlítani a győztes, Fontos Mérnök Stúdió látványtervével.

„A most bemutatásra kerülő tervet még az első pályázatra nyújtották be, tehát bizonyos, hogy nem fog megvalósulni, de mindenféleképpen megéri vetni rá egy pillantást. Egyrészt azért mert újabb szempontok alapján tekinthetünk rá a tér megújulásának lehetőségeire, másrészt pedig mert a nyertes terveket kritizálók között külön csoport alakult ki, akik lényegében követelték a várostól, hogy hozzák nyilvánosságra az összes megpályázott művet, hogy az emberek is teljesebb képet kapjanak, és eldönthessék, vajon tényleg a Fontos Mérnök Stúdió Kft. által készített – és a második pályázatot megnyerő – terv a legjobb-e.” – olvasható a szegeder cikkében. További részletek, és a látványtervek

ITT

olvashatók. (Kiemelt kép: Fontos Mérnök Stúdió látványterv)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.