Közélet

Tabutémáról nyílt kiállítás Vásárhelyen

Tabutémáról nyílt kiállítás Vásárhelyen

2019. február 4., hétfő
Tabutémáról nyílt kiállítás Vásárhelyen

Hétfő délelőtt a magyar történelem egy megrázó, tabusított időszakáról nyílt kiállítás a Mezőgazdasági Kar falain belül - írja a Vásárhely24.

Galambos István, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) Hivatalának történésze szerint a kiállítás az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóság és a NEB együttműködésével jött létre. Az 1945-től ’62-ig terjedő időszakot molinókon, főként fotóanyagok felhasználásával igyekeznek bemutatni.

– A Nemzeti Emlékezet Bizottsága azért fordult ehhez a témához, az erőszakos téeszesítéshez, a magyar parasztság felszámolásához, mert egy kevésbé feldolgozott, alig hangsúlyozott téma – emelte ki, hozzátéve, nagyon sok megrázó történet fűződik ehhez az időszakhoz, amiről sokáig az elszenvedők sem meséltek. „Egy tabusított történelemről van szó" – fogalmazott a történész. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.