Egészség

Két nap múlva szmogriadót rendelhetnek el Szegeden

Két nap múlva szmogriadót rendelhetnek el Szegeden

2019. február 20., szerda
Két nap múlva szmogriadót rendelhetnek el Szegeden

Egészségtelen a levegő Szegeden, a benne található por nagy mennyisége miatt. Ha ez péntekig így marad – (előjelzések szerint igen)- akkor pénteken elrendelik a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a napfény városában.

A levegő szennyezettsége meghaladja az egészségügyi határértéket, de még nem éri el a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. Hosszút távon jelentős káros egészséghatások jelentkezhetnek, de az érzékenyebb csoportoknál már rövid távon tünetek mutatkozhatnak. –

írja a legszennyezes.hu.

A szívbetegséggel élők, a hörgőhurutban szenvedők, és azt asztmások napjai is megnehezednek Szegeden, ugyanis az egészségtelen levegő nincs rájuk jó hatással. A szakértők azt tanácsolják, hogy ne szellőztessünk, ha nem muszáj. Kerülni kell a tartós szabadtéren tartózkodást, és a nehéz fizikai munkákat, ha lehet, át kell ütemezni későbbi időpontra. A következő napokban nem várható akkora szél, amely tovább sodorná, és kitisztítaná a levegőt Szegeden, így a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelhetik el. Az ország több pontján is elég rossz a helyzet, Miskolcon és Nyíregyházán még a szegedinél is egészségtelenebb a levegő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.