Meteor

Jelentősen javult a levegő minősége Szegeden

Jelentősen javult a levegő minősége Szegeden

2019. február 21., csütörtök
Jelentősen javult a levegő minősége Szegeden

A meteorológiai előrejelzésnek megfelelően megérkezett a légmozgás, amely a mérőműszerek által visszaigazolt javulást eredményezett Szeged levegőjének minőségében. A február 19-én mért magas, 100,7 µg/m3 PM10 koncentráció folyamatosan csökkent a szerdai napon, ma reggelre pedig már egészen alacsony, 24,5-es értéket mutatott, amely 24 óra átlagában sem fogja elérni a tájékoztatási küszöbértéket sem.

Az időjárási előrejelzést figyelembe véve valószínűsíthető, hogy február 20-a után is folytatódik a javulás és csökken annak kockázata, hogy néhány napon belül ismét számottevően emelkedjen a levegőben lévő szállópor koncentrációja.

Mint ismeretes a jogszabály meghatároz tájékoztatási (75 µg/m3) és riasztási (100 µg/m3) küszöbértéket, amelyekről azonban tudni kell, hogy csak akkor kell ezekről a hatóságnak értesítenie a lakosságot, ha az „…két egymást követő napon eléri azt a 24 órás, átlagolt értéket, és a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napon javulás nem várható".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.