Novemberi Szerencsenapok Extra

Jelentősen javult a levegő minősége Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A meteorológiai előrejelzésnek megfelelően megérkezett a légmozgás, amely a mérőműszerek által visszaigazolt javulást eredményezett Szeged levegőjének minőségében. A február 19-én mért magas, 100,7 µg/m3 PM10 koncentráció folyamatosan csökkent a szerdai napon, ma reggelre pedig már egészen alacsony, 24,5-es értéket mutatott, amely 24 óra átlagában sem fogja elérni a tájékoztatási küszöbértéket sem.

Az időjárási előrejelzést figyelembe véve valószínűsíthető, hogy február 20-a után is folytatódik a javulás és csökken annak kockázata, hogy néhány napon belül ismét számottevően emelkedjen a levegőben lévő szállópor koncentrációja.

Mint ismeretes a jogszabály meghatároz tájékoztatási (75 µg/m3) és riasztási (100 µg/m3) küszöbértéket, amelyekről azonban tudni kell, hogy csak akkor kell ezekről a hatóságnak értesítenie a lakosságot, ha az „…két egymást követő napon eléri azt a 24 órás, átlagolt értéket, és a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napon javulás nem várható”.

Előző sztori

A kormány döntött a falusi csok szabályairól

Következő sztori

Magyar Falu Program: Utakat, bölcsődét, orvosi rendelőt építenének a megyében

Legutóbbi hasonló cikkek