/

Érezhetően csökkentek a műtéti várólisták

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jelentős előrelépést tett Magyarország azzal, hogy nyilvánossá tette műtéti várólistáit, hiszen az OECD-országok közül tizenöt teszi ezt meg — hívta fel a figyelmet Horváth Ildikó. Az egészségügyért felelős államtitkár példaként a csípő- és a térdprotézis-műtéteket említette, mint ahol sikerült érdemben rövidíteni a várakozási időt – írja a Magyar Nemzet.

Csökkentek a tervezhető műtétek várólistái – jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós elmondta, az elmúlt öt évben az egykori hetvenezres betegszámhoz képest mára a tervezhető beavatkozásokra várók száma 28 ezerre csökkent, ezzel Magyarország az európai középmezőnybe került.

2012-től tavaly év végéig várólista-csökkentésre 26 mil­liárd forintot fordított a kormány, jövőre erre a célra további hatmilliárd forint áll rendelkezésre – jelezte a miniszter, aki felidézte, 2012-ben született döntés arról, hogy a tervezhető műtétekre várók listáját intézményi szinten nyilvánossá teszik, amit a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap koordinál.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Pistruiék sok milliós tartozást halmoztak fel

Következő sztori

Elrajtol a papi futsal Európa-bajnokság

Legutóbbi hasonló cikkek