Kultúra

Garfield, az ikonikus macska elevenedik meg a könyvtárban

Garfield, az ikonikus macska elevenedik meg a könyvtárban

2019. február 3., vasárnap
Garfield, az ikonikus macska elevenedik meg a könyvtárban

Harminc éve jelent meg először a lusta macska Garfield, a róla elnevezett újság címlapján. Ennek apropóján plakát kiállítást szerveztek a Somogyi Könyvtár Klebersberg utcai fiókkönyvtárába. A plakátokat nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is mosolyogva nézik.

1978 júniusában jelent meg az első Garfield képregény, amit az amerikai Jim Davis alkotott meg. A történetek címszereplője Garfield (akit Davis a saját nagyapjáról mintázott), egy lusta, kövér macska és gazdája, Jon Arbuckle. Később Jon megkapja Ubult (angolul Odie), egy buta és nyáladzó kutyát. A Garfield ma is a világ egyik legnépszerűbb képregénye. 2007-től már legalább 2580 újságban szerepelt, ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a legtöbb újságban szereplő képregény. A harminc éves évforduló apropóján gondolták úgy a Somogyi Könyvtárban, hogy az eddig összegyűlt Garfield plakátokat kiállítják. A könyvtárban külön rajongó tábora van a vicces macskának, így a Garfield újságok közepéről kiszedett poszterek, naptárak mind megtalálhatóak most a Klebersberg fiókkönyvtár falain. Körülbelül ötven plakátot tudnak megnézni az érdeklődők. A kiállítás már tart egy ideje, és a visszajelzések nagyon jók. Sem gyerekek, sem felnőttek nem tudnak elmenni mosolygás nélkül a plakátok mellett, amelyek a könyvtár előterében, és olvasótermében is fellelhetőek. A kiállítást még egész februárban meg lehet nézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.