Közélet

Folytatódik a diplomamentő program

Folytatódik a diplomamentő program

2019. február 1., péntek
Folytatódik a diplomamentő program

Több ezer egykori hallgató diplomájának megszerzéséhez járult hozzá a tavaly decemberben zárult diplomamentő program, novemberben pedig újabb nyelvi képzések indultak azok számára, akik államvizsgájukat már teljesítették, de nem rendelkeznek a diploma átvételéhez szükséges nyelvvizsgával - mondta el a Magyar Időknek a Pénzügyminisztérium államtitkára.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár a lap pénteki számában ismertette, hogy a diplomamentő programban mintegy tízezren vettek részt, közülük csaknem nyolcezren szerezték meg az államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt, és 6,5 ezren a diplomájukat is átvették. Országosan 937 képzés indult, amelyek 77 százaléka angol, 22 százaléka német, 1 százaléka pedig francia nyelvi oktatás volt. Mivel a lehetőség iránt továbbra is nagy az igény, az első program tapasztalataira építve a kormány elindította a diplomamentő II. programot - tette hozzá. Az új programban bővült a választható nyelvek köre, így az angol, a francia és a német mellett már az olasz, az orosz és a spanyol nyelvi képzések is elindulhatnak, valamint a csoportos képzési forma mellett támogatható a rugalmasabb időbeosztású egyéni felkészítés is. A programban 1333 jelentkező bevonására van lehetőség.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.