Politika

Czeglédy Csaba: emelt fővel állok a bíróság elé

Czeglédy Csaba: emelt fővel állok a bíróság elé

2019. február 4., hétfő
Czeglédy Csaba: emelt fővel állok a bíróság elé

6 milliárdos költségvetési csalás kapcsán emeltek vádat hétfőn Czeglédy Csaba ellen. Az ügyvéd úgy véli, a vádemelést követően már nem a "leplezetlenül politikai érdekeket szolgáló" ügyészség, hanem a bíróság irányít – nyilatkozta Czeglédy.

"Számítottunk rá, hogy a héten meglesz a vádemelés, mert nagy volt a csend az elmúlt hetekben, több nyomozati irat már nem érkezett.Azt gondolom, jó, hogy végre megvan a vádemelés, mert így már nem a törvényeket ebben az ügyben is két lábbal tipró, leplezetlenül politikai érdekeket szolgáló ügyészség a rendelkezési jogkör gyakorlója, hanem a bíróság" – kommentálta a hétfői fejleményeket Czeglédy Csaba.

"A Csongrád Megyei Főügyészség utolsó húzása az volt, hogy gyáva módon megakadályozták, hogy műszeres vallomásellenőrzéssel, vagyis poligráffal ki legyek hallgatva. Hiába indítványoztuk ezt is egy hónapja, még csak el sem utasították. Nekem nem lett volna félnivalóm attól, hogy így hallgassanak ki" – mondta a baloldali politikus-jogász, hozzátéve, hogy a költségvetési csalási ügyben 2017 októberében hallgatták ki utoljára, azóta pedig már kétszer módosították a gyanúsítást.

A Csongrád Megyei Főügyészség hétfőn jelentette be, hogy elkészült a vádirat az ügyvéd és 20 társa ellen.

A vád szerint„Czeglédy mint a szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt. igazgatóságának elnöke és tényleges ügyvezetője a 2011. évtől kezdődően egy olyan bűnszervezetet hozott létre, amelynek célja a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó részvénytársaság adófizetési kötelezettségének csökkentése általános forgalmi adó adónemben, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt.” Az ügyészség szerintCzeglédya bűnszervezet egy részét közvetlenül, míg más részét közvetítőkön keresztül irányította, az iskolaszövetkezetek elnöki tisztségét betöltő strómanoktól át egészen a Humán Operátor Zrt. alkalmazásában álló vagy a részvénytársaságban más vezetői tisztséget betöltő vádlottakig.

Fotók: archív/Kovács Ferenc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.