Egyetem

Az SZTE néhány képzése a világ legjobbjai közé tartozik

Az SZTE néhány képzése a világ legjobbjai közé tartozik

2019. február 28., csütörtök
Az SZTE néhány képzése a világ legjobbjai közé tartozik

Nyilvánosságra hozta a világ legjobb egyetemeinek tudományterületi rangsorait a Quacquarelli Symonds (QS). A listán a Szegedi Tudományegyetem több képzése is a legjobbak között szerepel.

A Szegedi Tudományegyetem idén is bekerült a világ legjobb egyetemei közé a brit

QS World University Rankings by Subject

rangsorokban. A legjobb eredményt a bölcsészettudományokon területen belül a nyelvtudományok ágban érte el, amely a 251-300. helyen végzett az intézmény. Az élet- és orvostudományok tudományterületén is a legjobb 500 egyetem közé került az SZTE: a 451-500. helyet tudhatja magáénak. Ezen belül az orvostudomány ág a 301-350. helyet szerezte meg. A természettudományok tudományterületen belül a biológiai tudományágban a 451-500. helyen, a kémiai tudományágban az 501-550. helyen végzett az SZTE. Kiválóan szerepelt az SZTE a QS összegyetemi rangsorában is. A QS World University Rankings 2018/2019 listán a Szegedi Tudományegyetem – javítva korábbi eredményén – a 470. helyezést érte el. Ez a pozíció magyarországi viszonylatban a legjobb. A világ közel 26 ezer felsőoktatási intézményét tekintve pedig a top 2 százalékban végzett az SZTE.

(Forrás: szte.hu)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.