Az állam legszentebb kötelessége, hogy támogassa a gyermekvállalást

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden olyan intézkedés, ami segíti a fiatal párokat abban, hogy gyermeket vállalhassanak, jó, hiszen a gyermek a legnagyobb ajándék; az államnak pedig legszentebb kötelessége, hogy ezt támogassa – mondta Karl Wallner, a Pápai Missziós Művek elnevezésű egyházi szervezet ausztriai igazgatója az M1 akutális csatornának adott interjúban.

A szombat este sugárzott interjúban az igazgató a magyar kormány családtámogatási intézkedéseiről azt mondta: minden olyan intézkedés – akár anyagi segítség, akár az emberek hozzáállásán változtatni szándékozó program -, ami  segíti a fiatal párokat abban, hogy gyermeket vállalhassanak, jó, hiszen a gyermek a legnagyobb ajándék. Példaként említette, hogy Ausztriában erősen csökken a lakosság száma, egy nőre átlagosan 1,3 gyerek jut.  Hangsúlyozta: a politikusok jövőbeni feladata, hogy családbarát intézkedéseket hozzanak és egyre több gyerek szülessen. Megjegyezte: az Európai Unióban statisztikát kell készíteni arról, hány almafát ültettek, de senki sem kíváncsi az abortuszok számára.

“Ez egy életellenes mentalitás, amin változtatni kell, különben megfizetjük az árát. Ezzel együtt gondoskodni kell arról, hogy a hozzánk érkező bevándorlók beilleszkedjenek” – emelte ki Karl Wallner.

Úgy vélte, hogy a csökkenő népesség ellensúlyozására Európában a migráció lenne az egyik megoldás, “de ha amellett döntünk, a folyamatot erősen szabályozni kellene. Kérdés például, hogyan lehetne megoldást találni arra, hogy közben Európa megmaradjon Európának” – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy Ausztriában például túlságosan félnek az iszlámtól, és ez megnehezíti azt, hogy objektíven ítéljék meg, mekkora veszélyt jelent valójában.

“Gyakran járok Afrikában és Ázsiában, és az ottani püspökök egy erős iszlamizálódásról beszélnek. Tudatos stratégiáról van szó, a muszlimok körében például azt hirdetik, hogy minden nőnek legalább hét gyereket kell szülnie, hogy ők kerüljenek többségbe” – tette hozzá azzal együtt, hogy kötelességünk igazságosnak lenni nemcsak az idegenekkel, hanem a honfitársainkkal szemben is.

Felidézte, hogy 2017-ben megjelent egy tanulmány Bécsben, amely szerint 2047-re 37 százalék lesz a muszlimok, 16 százalék a katolikusok aránya az osztrák fővárosban, miközben a bécsi iskolákban a muszlim gyerekek száma már két éve meghaladja a keresztényekét.

“Fáj kimondanom, hogy a kereszténység jelen pillanatban veszélyben van. Szeretnék mindent megtenni annak érdekében, hogy a testvéreim gyerekei és az ő leszármazottaik egy keresztény Ausztriában élhessenek” – mondta Karl Wallner. Az igazgató szerint a legnagyobb veszély, hogy az európai emberek dekadenssé váltak, megfeledkeztek keresztény gyökereikről, kialakult egy minden alap és ideológia nélküli humanizmus, jók akarnak lenni mindenkihez, és emiatt kihasználják őket. Az európai országokban is létezik keresztényüldözés, s erről beszélni kell – fűzte hozzá.

A műsorban felidézték, hogy 2020-ban Eucharisztikus Kongresszust rendeznek Magyarországon, amiről az igazgató azt mondta, a világon mindenütt növekszik az egyház, Afrikában és Ázsiában, Latin-Amerikában és Óceániában is, ezzel szemben Európában drámaian csökken a keresztények száma.

A hívők elbizonytalanodtak, elmagányosodtak, Ausztriában a társadalom elöregedett és egyre kevesebb fiatal van a hit kötelékében. Szükség van az Eucharisztikus Kongresszusra és ha a világ keresztényei Budapesten találkozhatnak egymással, akkor Európa újra lehetőséget kap arra, hogy visszataláljon keresztény gyökereihez, és ha ez sikerül, akkor Európa újra növekedésnek indul – vélekedett Karl Wallner.
A Pápai Missziós Művek a katolikus egyház legnagyobb központi, missziót segítő szervezete, számos országban, köztük Magyarországon is működik szervezete.

Előző sztori

Mi az a hygge? Ez a skandináv népek titka

Következő sztori

A Bartók térről indult a sikertörténet