/

A hit megkönnyíti a katonák szolgálatát 

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A katonáknak szükségük van a hitre, amely megkönnyíti szolgálatukat, és szükségük a van a tábori lelkészekre, akik közéjük viszik a szeretetet és a törődést – mondta a honvédelmi miniszter a tábori lelkészi szolgálat újraalapításának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen kedden Budapesten.

Benkő Tibor hangsúlyozta: 25 éve a katonai tábori szolgálatot “nem parancsszóra alapították újra”, hanem “belső indíttatásból”, abból a felismerésből, hogy a katonáknak szükségük van a lelkészek támogatására.

Rámutatott: a tábori lelkészek munkáját “ugyanaz az odaadás, tenni akarás” jellemzi ma is, mint 25 éve. Áder János köztársasági elnök levélben köszöntötte a résztvevőket.

Azt írta: a honvédségben az egyházi jelenlét nem pusztán a vallásukat gyakorlók támasza, hanem “felekezeteken túli lelki gondozás, a sajátos élethelyzethez alkalmazkodó egyedi pasztoráció”.

“A tábori lelkész kísér, segít, meghallgat. Pótolhatatlan munkatárs abban, hogy a katonák mentális egészsége megmaradjon” – fogalmazott.

(MTI, fotó: Bruzák Noémi)

 

Előző sztori

A kerékpárosok szerint életveszélyes a Feketesas utca

Következő sztori

Remekeltek a Platánosok a Diákbajnokságon