Közélet

A hit megkönnyíti a katonák szolgálatát 

A hit megkönnyíti a katonák szolgálatát 

2019. február 26., kedd
A hit megkönnyíti a katonák szolgálatát 

A katonáknak szükségük van a hitre, amely megkönnyíti szolgálatukat, és szükségük a van a tábori lelkészekre, akik közéjük viszik a szeretetet és a törődést - mondta a honvédelmi miniszter a tábori lelkészi szolgálat újraalapításának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen kedden Budapesten.

Benkő Tibor hangsúlyozta: 25 éve a katonai tábori szolgálatot "nem parancsszóra alapították újra", hanem "belső indíttatásból", abból a felismerésből, hogy a katonáknak szükségük van a lelkészek támogatására. Rámutatott: a tábori lelkészek munkáját "ugyanaz az odaadás, tenni akarás" jellemzi ma is, mint 25 éve.Áder János köztársasági elnök levélben köszöntötte a résztvevőket. Azt írta: a honvédségben az egyházi jelenlét nem pusztán a vallásukat gyakorlók támasza, hanem "felekezeteken túli lelki gondozás, a sajátos élethelyzethez alkalmazkodó egyedi pasztoráció". "A tábori lelkész kísér, segít, meghallgat. Pótolhatatlan munkatárs abban, hogy a katonák mentális egészsége megmaradjon" - fogalmazott.

(MTI, fotó: Bruzák Noémi)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.