Kultúra

A Föld ékszerei, a fák

A Föld ékszerei, a fák

2019. február 3., vasárnap
A Föld ékszerei, a fák

Bátyi Zoltán író-újságíró, amatőr fényképkészítő kiállítása február 1-én nyílt a Somogyi Könyvtár Rókusi fiókkönyvtárában. Az alkotót elvarázsolják a természet kincsei, a fák, amikről az eddigi műveiben keveset írt, ezért most fényképekben törleszti adósságát.

A kiállítást korábban a főkönyvtár épületében is meg lehetett tekinteni, most pedig a Somogyi könyvtár fiókkönyvtárait járja be. Bátyi Zoltánt mindig is vonzotta a természet, a fákat pedig különösen szereti. A fényképei Szegeden található fákat ábrázol, de a Tisza-parton, és a Holt-Marosnál is lencsevégre kapott olyan fákat, amelyek megfogták a fantáziáját.

– Bármilyen hihetetlen, de nincs két egyforma a világon, magyarázta apám még siheder koromban, amikor a Bakony erdőségeit jártuk. Talán ennek a két mondatnak köszönhető, hogy az eltelt évtizedek során mindig különleges figyelemmel szemléltem a Föld e csodás, hol vénséges, ráncos törzseit, hol terebélyesedésre váró koronáját mutató „ékszereit" – mondja Bátyi Zoltán. Ezernyi írás került ki időközben a tolla alól, de sajnos soha nem írt annyit a fákról – saját bevallása alapján –, mint amennyit megérdemeltek volna, ezért fotóival szeretne valamennyit pótolni e mulasztásból. Távolabbi tervei között szerepel egy fotósorozat Szegedről, amely különleges szögekből ábrázolja Szeged nevezetes helyszíneit. Emellett olyan helyekről is készülnek majd fényképek, amelyek nem annyira felkapottak, mégis nagyon szépek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.