Hírzóna

Újra támadnak a külföldi számról hívó telefonos csalók

Újra támadnak a külföldi számról hívó telefonos csalók

2019. január 29., kedd
Újra támadnak a külföldi számról hívó telefonos csalók

Csalás áldozataivá válhatnak azok, akik visszahívják az őket megcsengető ismeretlen külföldi telefonszámokat - mondta Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában kedden.

Mint elmondta, az "egy csengetés, és vége" csalás lényege: egzotikus országokból felhívják az előfizetőt, aki sokszor nem is hallja az egy csengetést, de a készülékén megjelenik nem fogadott hívásként. A csalók azt remélik, hogy az emberek kíváncsiságból, óvatlanul visszahívják ezeket a külföldi, emelt díjas telefonszámokat - fűzte hozzá. Garamvölgyi László közlése szerint a bűnbandák naponta akár 10-12 ezer hívást is kezdeményeznek. Felhívta a figyelmet arra, Európában az országok előhívó száma kétjegyű, a csalók általában 200-zal kezdődő számokról hívják az előfizetőket, így ezekkel kell vigyázni. A kommunikációs igazgató azt tanácsolta, ha valakit ilyen számról hívnak, ne hívja vissza azt, illetve ellenőrizze, hogy az előhívó szám melyik országhoz tartozik.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.