Ujhelyi István válthatja Botkát a szocialistáknál

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szocialista pártvezetés azt fontolgatja, hogy Botka László helyett a jelenleg uniós képviselőt, Ujhelyi Istvánt indítják az őszi önkormányzati választáson Szegeden – írja a Délmagyarország.

A lap szerint azért gondolkodik a cserén a párt vezetése, mert több olyan büntetőügy is van a bíróságok előtt, amelyek – akár a kampány kellős közepén – “elérhetnek” Botka Lászlóig, az MSZP viszont semmiképpen nem akarja ezzel azt kockáztatni, hogy elveszíti egyik utolsó bástyáját, Szegedet.

Ismert: tavaly novemberben ítélte nem jogerősen letöltendő börtönbüntetésre csődbűntett miatt a Szegedi Járásbíróság a Szeviép korábbi vezetőit. Az építőipari nagyvállalat ugyan konzorciumi tagként, de folyamatosan kapott komoly megbízásokat a várostól.

A Szeviép-ügynél is érzékenyebben érintheti a jelenlegi polgármestert a szegedi parkolási botrány, amelyben Botka mellett hárman is érintettek. A Gyulai Bíróság ugyanis hűtlen kezelés miatt bűnösnek mondta ki és első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Mózes Ervin főjegyzőt, Solymos László alpolgármestert, Botka helyettesét és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnököt is.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

Betonkeverővel ütközött a 3F-es villamos

Következő sztori

Életveszélyesen megsérült, pedig csak békíteni akart

Legutóbbi hasonló cikkek